ישראל במלחמהישראל במלחמה
לסוף הצום

מתכון לעוגת שמרים קראנץ' שוקולד עגולה וטעימה

מתכון מנצח עם נגיעות נוסטלגיות שיזכירו לכם את השמרים העסיסית של סבתא. עוגת שמרים קראנץ' שוקולד שלא תפסיקו ליישר שוב ושוב. במקום רולדה ארוכה, הנה טוויסט מעניין: העוגה מגיעה עגולה. יש גם סרטון הכנה שלב אחר שלב - לא תאמינו כמה זה קל! (מתכונים, אוכל)

עוגת שמרים קראנץ' שוקולד עגולה (צילום: Dilyara Garifullina on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

לבצק:
  • 270 גרם קמח מנופה
  • 4 גרם שמרים יבשים
  • 35 גרם סוכר
  • 60 מ"ל חלב חם-פושר (לא רותח)
  • 2 ביצים
  • 70 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות גדולות
  • 1/4 כפית מלח
  • 5 גרם סוכר וניל
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
למילוי:
  • 60 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 90 גרם שוקולד חלב, קצוץ
  • 40 גרם חמאה
  • 30 גרם אבקת סוכר
  • 10 גרם קקאו
  • 2 גרם קינמון
  • 30 מ"ל מים
  • 25 גרם סוכר

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את החלב עם השמרים ו-20 גרם קמח. מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים למשך 30 דקות.

2. בקערת מיקסר או בקערה גדולה אם עובדים ידנית, מעבדים את הקמח שנותר עם חמאה, הסוכר, המלח, סוכר וניל ואגוז מוסקט עד שהחמאה נטמעת בתערובת (עדיין לא ייווצר בצק). מוסיפים את הביצים, מעבדים עוד קצת ואז את תערובת החלב והשמרים ומעבדים במשך 10-15 דקות עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות.

3. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת משומנת קלות בשמן צמחי, מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.

4. בקערה קטנה מניחים 20 גרם שוקולד מריר קצוץ ו-20 גרם שוקולד חלב קצוץ. מוסיפים 70 גרם חמאה וממיסים במיקרוגל או בבן מארי עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את אבקת הסוכר, הקקאו והקינמון ומערבבים עד לקבלת עיסה סמיכה ואחידה.

5. על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בגודל 25X30 ס"מ, מורחים עליו את המילוי, מפזרים מעל את השוקולדים הקצוצים ומגלגלים לרולדה מהודקת.

6. מניחים את הרולדה בתבנית מרופדת בנייר אפייה וחוצים אותה לאורך. מסדרים את שני החלקים כך שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה, קולעים אותם לצמה ומחברים את שני הקצוות לטבעת.

7. מכסים את הבצק הקלוע במגבת לחה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות עד להשחמה יפה.

9. לקראת סוף האפייה, מערבבים בסיר קטן את הסוכר והמים. מביאים לרתיחה ואז מבשלים במשך 5 דקות עד לקבלת סירופ. כשהעוגה מוכנה, יוצקים עליה מיד את הסירופ, ממתינים שהיא תצטנן מעט ואז פורסים ומגישים.

צפו באופן ההכנה:

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר