לכבוד שבת

מתכון לסופלה שוקולד וחמאת בוטנים מושחת

הקינוח הדקדנטי הזה מפגיש צמד דברים שאנחנו מאד אוהבים בפינוק אחד: עוגת שוקולד עשירה ומלית חמה, מתוקה ומלוחה של חמאת בוטנים. לחוויה הטובה ביותר של "נמסות", הוציאו את הסופלה מהתנור לפני שהמרכז שלו מתייצב לחלוטין ו'חפרו' פנימה עם כפית לאחר העברתו לצלחת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סוף הדרך: סופלה שוקולד וחמאת בוטנים מושחת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3/4 כוס חמאה, חתוכה לקוביות + עוד לשימון
  • 1/3 כוס סוכר מגורען + עוד לפידור
  • 170 גרם שוקולד צ'יפס
  • 3 ביצים גדולות + 3 חלמונים, בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/3 כוס קמח מנופה
  • 1 כף קקאו + עוד לפידור
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/3 כוס חמאת בוטנים
  • 3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-230 מעלות. בסיר בינוני, מביאים שניים וחצי סנטימטרים של מים לרתיחה. משמנים בחמאה 6 תבניות סופלה ומצפים בסוכר מגורען.

2. מערבבים את השוקולד צ'יפס והחמאה בקערה גדולה חסינת חום ומניחים מעל (אך לא בתוך) מים רותחים כדי להמיס אותו בעדינות, תוך ערבוב מדי פעם, עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים את הקערה מהאש ומצננים מעט.

3. בינתיים, בקערה בינונית, טורפים יחד את הסוכר המגורען, הביצים, החלמונים, הווניל והמלח, עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה קטנה, טורפים יחד את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומקציפים עד לאיחוד; מוסיפים את תערובת הקמח וטורפים בעדינות עד שהבלילה חלקה. מחלקים מחצית מהבלילה בין התבניות המוכנות.

4. בקערה קטנה, מערבבים את חמאת הבוטנים ואבקת הסוכר עד לאיחוד. יוצקים כף אחת מהבלילה לכל תבנית סופלה. מכסים בבלילת השוקולד הנותרת. מניחים על תבנית המרופדת בנייר אפייה.

6. אופים עד שדפנות העוגות מתייצבות והחלק המרכזי עדיין מעט דביק, 11-13 דקות. נותנים לעוגות להתקרר 2 דקות ואז מגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר