מתכון לבַּקְלָוָוה טורקית במילוי פיסטוקים ואגוזי לוז - עם סירופ מתקתק מעל

בקלווה היא מאפה פופולרי מתוק במטבחים היווני והערבי שמורכב ממספר שכבות, אשר ביניהן מונחים אגוזים/פיסטוקים טחונים ומגיע עם רוטב של דבש וסוכר. המאפה הזה מסובך להכנה, אז הנה הגרסה הקלילה (מתכונים, אוכל)

רותם ליברזון | כיכר השבת |
בקלווה טורקית במילוי פיסטוקים ואגוזים עם סירופ מתקתק מעל (צילום: מתוך הבלוג של רותם ליברזון)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת עלי פילו קפואים

למלית:

  • 1 כוס אגוזי לוז
  • 1 כפית גדושה של קינמון
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כף שמן (לא זית)
  • 1 כוס פיסטוקים

לסירופ:

  • 1 כוס דבש
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 10 יחידות של ציפורן
  • 1/2 כפית של מי ורדים (אופציונלי)

לקישוט:

  • 1/4 כוס פיסטוקים טחונים דק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. על תבנית אפיה מניחים נייר פרגמנט.

2. בינתיים, טוחנים דק את הפיסטוקים, האגוזים, הסוכר והקינמון.

3. ממסים את החמאה יחד עם השמן בסיר קטן. את עלי הפילו מפשירים ומניחים מעליהם מגבת לחה כדי שלא יתייבשו.

4. חותכים אותם לשלוש רצועות באורך של 8 ס"מ כל אחת. לוקחים כל עלה ומברישים במעט חמאה, מוסיפים מעליו עוד עלה ומברישים שוב במעט חמאה ומעל הכל מפזרים בנדיבות כף מהמלית, לכל האורך.

5. מגלגלים היטב וצמוד את רצועות הפילו עד לקבלת מעין סיגר קטן. ממשיכים בדיוק באותה דרך עם שאר עלי הפילו, החמאה והמלית.

6. אופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה. בינתיים, מכניסים את כל חומרי הסירופ לסיר קטן ומחממים במשך כ-5 דקות, עד לסמיכות עדינה והמסה של הסוכר.

7. שופכים בנדיבות את הסירופ החם על הרולים החמים שיצאו מהתנור, מפזרים מעל את הפיסטוקים הטחונים ומגישים עם תה חם.

הכותבת היא בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים שחיברה 2 ספרי בישול ולה מעל ל-18,000 עוקבים באינסטגרם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר