מתכון לפבלובה

מתכון לפבלובה: מתכון לפבלובה: השבוע לכבוד חג החנוכה נכין קינוח מרהיב וגם טעים. עכשיו כשהתותים והקווי מונחים על הדוכנים נתפנק לנו במנה נפלאה. הקצפה נכונה וטובה תביא תוצאה טעימה. יש להקציף בקערה יבשה לחלוטין ואת הסוכר להוסיף בהדרגה. בתיאבון, וחג שמח לכולן

מורן פינטו | כיכר השבת |

מתכון לפבלובה: השבוע לכבוד חג החנוכה נכין קינוח מרהיב וגם טעים. עכשיו כשהתותים והקווי מונחים על הדוכנים נתפנק לנו במנה נפלאה.

הקצפה נכונה וטובה תביא תוצאה טעימה.

יש להקציף בקערה יבשה לחלוטין ואת הסוכר להוסיף בהדרגה.

האפייה חייבת להיות במרכז התנור בחום נמוך של 100 מעלות, כך תוכלו לקבל מרנג לבן ואפוי נכון.

מצרכים:

4 חלבונים.

1 1/4 כוסות סוכר (250 גר').

גרידה מלימון 1.

1 סלסלת תותים פרוסים.

6 קיווי פרוסים דק.

1 מנגו חתוך לקוביות קטנות.

ניתן להוסיף פרי אחר שבא לכם.

1 ריץ' מוקצף.

לרוטב:

מבשלים קוביות מ-6 תותים או חצי חב' אוכמניות.

1/2 כוס סוכר.

מיץ מחצי לימון.

2 כפות אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים עד לקצף יציב, מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף, את גרידת הלימון מוסיפים בתנועות קיפול.

ממלאים את הקצף בשקית זילוף.

על נייר אפיה מסמנים 6 עיגולים בקוטר של 15 ס"מ, ומזלפים מסביב לעיגול, וממלאים אותו עד לגובה של 3 ס"מ.

אופים בתנור בחום של 100 מעלות למשך שעתיים עד שהמרנג מתקשה לגמרי.

מניחים אותו להתקרר, ומכינים את רוטב התותים.

בסיר קטן מניחים את כל מרכיבי הרוטב תותים ומבשלים עד שזה נהיה סמיך. מניחים שיתקרר.

מרכיבים את המנה - מניחים עיגול מרנג אפוי אחד, ומעליו קצפת, פירות, כך חוזרים על הפעולה לכל 6 השכבות.

מעל שופכים את רוטב התותים כשהוא קר ומפזרים מעל אבקת סוכר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר