רכיבים
- 2 כפות שמרים יבשים פעילים
- 1 כוס + 2 כפות מים חמים
- 1/4 כוס סוכר
- 1/3 כוס שמן צמחי
- 1 ביצה, טרופה קלות
- 1/2 3 כוסות קמח, מנופה + תוספת ללישה ועיצוב הלחמניות
- 1 כפית מלח
- 1 חלמון ביצה טרוף עם 2 כפות מים להברשה
- 2 כפות שומשום לבן ושחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומשמנים 2 תבניות אפייה.
2. בקערה גדולה, מערבבים את השמרים עם המים החמים עד שהם נמסים. מוסיפים את הסוכר והשמן ונותנים להם לעמוד יחד 5 דקות. מוסיפים את הביצה, הקמח והמלח ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים ביד במשך 3-5 דקות. מוסיפים עוד קמח, אם צריך, עד לקבלת בצק אחיד, רך, אלסטי ורק מעט דביק.
4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים, ומגלגלים כל חתיכה לכדור חלק. מסדרים את הכדורים על גבי 2 התבניות המוכנות (6 בכל תבנית), במרחקים של 5 ס"מ לפחות אחד מהשני. מכסים את הכדורים במגבת מטבח או ניילון ונותנים להם לנוח במשך 10 דקות.
5. מברישים את כדורי הבצק בביצה הטרופה עם המים, מפזרים מעל את השומשום ואופים במשך 10 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות. מוציאים לרשת תנור לצינון מלא.