באנו לשדרג

מתכון לסקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

הסקונס דומים ללאטקעס, רק גדולים יותר ומורכבים מפירה ולא מתפודים מגוררים. ניתן להוסיף לבלילה בצל, פלפל שחור או כל תבלין אחר לטעמכם. בסקוטלנד, ארץ המקור, אוכלים אותם בארוחת בוקר לצד חמאה, אבל אם תשאלו אותנו הם מתאימים לכל שעה ביום ועם כל מנת חלבון. תהנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • שמן
  • 450 גרם תפוחי אדמה מבושלים
  • 113 גרם קמח תופח, מנופה
  • 56 גרם חמאה
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת פסים משומנת קלות או מחבת מברזל יצוק, על אש בינונית-גבוהה.

2. מועכים ומערבבים את תפוחי האדמה עם הקמח, החמאה והמלח בקערה גדולה, עד שנוצר בצק נוקשה.

3. הופכים את הבצק על משטח עבודה מקומח. לשים קלות ומרדדים לעיגול בעובי של סנטימטר. חותכים ל-6 חלקים שווים.

4. עובדים בקבוצות, מטגנים את הסקונס על המחבת החמה, עד להזהבה, 4-5 דקות לכל צד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר