ספיישל חגים

מתכון לקרוקטים מתפוחי אדמה בציפוי שקדים פרוסים

מתאבן חגיגי שלוקח את הפירה הבנאלי כמה שלבים קדימה: מתכון לקרוקטים מתפוחי אדמה - רולים אפויים של פירה בציפוי שקדים. מגישים לצד המנה העיקרית, ומותחים חיוך רחב על הפנים - המחמאות יגיעו עוד לפני הביס הראשון (מתכוני חג, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קרוקטים מתפוחי אדמה בציפוי שקדים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
  • 1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
  • 1 חלבון
  • 2 חלמונים
  • 4 שיני שום
  • פלפל לבן
  • מלח

אופן הכנת קרוקטים מתפוחי אדמה:

רגע לפני: מתאבן חגיגי שלוקח את הפירה הבנאלי כמה שלבים קדימה: מתכון לקרוקטים מתפוחי אדמה - רולים אפויים של פירה בציפוי שקדים.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מרתיחים סיר גדול מלא מים עם כף מלח. מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים עד לריכוך.

• מועכים ידנית את תפוחי האדמה למחית חלקה, אך לא במעבד מזון, כי העמילן יהפוך את הפירה לעיסה.

• מתבלים את הפירה במלח ופלפל לבן לפי הטעם, כותשים את שיני השום ומערבבים יחד עם הפירה והחלמונים.

• טורפים את החלבון בצלחת רחבה.

• מעבירים את המחית לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ, ומזלפים 'צינורות' פירה באורך 5 ס"מ.

• טובלים את צינורות הפירה בחלבון הטרוף, מגלגלים בשקדים ומסדרים בתבנית האפייה.

• אופים במשך 20 דקות, עד שהקרוקטים מקבלים גוון זהוב יפה.

• מגישים חם לצד המנה העיקרית, ומותחים חיוך רחב על הפנים - המחמאות יגיעו עוד לפני הביס הראשון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר