לכבוד שבת

מתכון לשבת: פרגיות בציפוי קראנצ'י פיקנטי מפתיע

נתחיל מהסוף: זו מנה שעומדת לככב אצלכם בשולחן השבת. אפשר לטגן אותן או לבחור בגרסה הבריאה יותר ולאפות אותן, אפשר להגיש אותן עם רוטב צ'ילי, סלסת עגבניות, גוואקמולי אבוקדו - או שלושתם יחד. מתכון לפרגיות בציפוי קראנצ'י פיקנטי מפתיע (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פרגיות בציפוי קראנצ'י מפתיע (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 פרגיות גדולות נקיות משומן וגידים
  • 2 כוסות קורנפלקס צהוב רגיל
  • 3 כפות מיונז
  • 3 שיני שום
  • 1 כף שטוחה פפריקה מעושנת
  • 1 כף שטוחה פפריקה חריפה (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. חותכים את הפרגיות לרצועות בעובי בינוני של 2 ס"מ, מעבירים לקערה, מצפים במיונז, מתבלים בפפריקה מעושנת וחריפה, מלח ופלפל שחור - לפי הטעם, כותשים את השום ומוסיפים לקערה, כך שהפרגיות יהיו מצופות היטב בתיבול. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.

2. מרסקים את הקורנפלקס לפירורים דקים. מצפים את רצועות הפרגיות המתובלות בפירורים, ומהדקים את הקורנפלס בידיים לבשר העוף.

גרסת הטיגון:

3. מחממים במחבת שמן חצי עמוק, ומטגנים את רצועות הפרגיות עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה משני הצדדים.

גרסת התנור:

4.מחממים את התנור ל-180 מעלות, מסדרים את רצועות הפרגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 30 דקות, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה משני הצדדים.

5. לפני שבת או בחימום הפרגיות על הפלטה, חשוב לשמור אותן לא-מכוסות, כדי שהאדים לא יצרו רטיבות ויהרסו את הציפוי הפריך.

6. מגישים עם רוטב צ'ילי, סלסלת עגבניות או גוואקמולי - סלט אבוקדו פיקנטי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר