דלעת ערמונים חגיגית עם רימונים וזיגוג מתקתק
דלעת ערמונים חגיגית עם רימונים וזיגוג מתקתק (צילום: www.eat-yourself-skinny.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(12 מנות):

  • 4-5 יחידות של דלעת ערמונים
  • 4 בצלצלי שאלוט, פרוסים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • לזיגוג:
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס חומץ סיידר תפוחים
  • קורט מלח ים
  • לקישוט:
  • 1/2 כוס גרגרי רימון
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים
  • 1/4 כוס עלי נענע טריםי קצוצים

אופן הכנת דלעת ערמונים עם רימונים וזיגוג מתקתק:

אאא

1. פורסים לחצי את הדלעות, וגורפים החוצה את הזרעים ורוב בשר הדלעת - כך שישאר רק פס צהוב דק צמוד לקליפה. ואז פורסים לרוחב לרצועות את הדלעות, לאורך ה"גבעות" של הדלעת. ומעבירים לקערה גדולה. 

2. מוסיפים לקערה את בצלי השאלוט הפרוסים, שמן הזית המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב.

3. מחלקים את רצועות הדלעת בין 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה, ואופים כל תבנית בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 30-40 דקות. באמצע האפייה, הופכים את הרצועות ומסובבים את התבנית, כך שחום התנור יתחלק באופן שווה. כשהדלעות רכות וצלויות היטב, מסירים מהתנור לצלחת הגשה.

הכנת הזיגוג:

4. במהלך צליית הדלעות בתנור, מערבבים בסיר קטן את הדבש, חומץ התפוחים וקורט מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהנוזל מבעבע, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5-8 דקות עד שהרוטב מצטמצם לחצי כוס.

5. לאחר הוצאת הדלעות, יוצקים עליהן את הזיגוג, ומפזרים מעל את גרגרי הרימון, הצנוברים ועלי הנענע.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

>> למגוון ענק של מתכונים לראש השנה - סלטים, מנות פתיחה, עיקריות, תוספות, מאפים וקינוחים

מקור