• זמן הכנה5 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 תפוח אדמה בקליפה זהובה, פרוס דק מאוד
  • 8 גבעולי אספרגוס, ללא הקצוות, חצויים לשניים
  • 1/8 בצל סגול, פרוס דק
  • 1 פילה סלמון במשקל 170 גרם
  • 2 כפיות שמן זית
  • 3 פרוסות דקות של לימון
  • מלח גס ופלפל שחור
  • קומץ פטרוזיליה קצוצה דק
  • קומץ עלי תימין טריים

אופן הכנת סלמון אפוי עם תפוחי אדמה ואספרגוס:

אאא

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, חותכים נייר אפייה לאליפסה גדולה ומקפלים אותה לשניים לרוחב.

2. פותחים את אליפסת נייר האפייה על משטח עבודה, ומסדרים את תפוחי האדמה כשכבת בסיס, עליהם מניחים את האספרגוס ופרוסות הבצל הסגול. מזלפים מעל כפית שמן זית, מתבלים במלח גס ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.

3. מניחים את הסלמון על הכל, מזלפים מעל כפית שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. מסדרים מעל את פרוסות הלימון ומפזרים את עלי התימין. 

4. מקפלים את החצי הריק של נייר האפייה על הכל, ומהדקים היטב את הקצוות. אופים במשך 14 דקות במדף האמצעי בתנור. מגישים מיד, חם.

מקור

1. חותכים את נייר האפייה לאליפסה (צילום: heatherchristo.com)
1. חותכים את נייר האפייה לאליפסה (צילום: heatherchristo.com)
2. מניחים את תפוחי האדמה (צילום: heatherchristo.com)
2. מניחים את תפוחי האדמה (צילום: heatherchristo.com)
3. מסדרים מעל את האספרגוס והבצל (צילום: heatherchristo.com)
3. מסדרים מעל את האספרגוס והבצל (צילום: heatherchristo.com)
4. מניחים מעל את הדג ועליו את פרוסות הלימון (צילום: heatherchristo.com)
4. מניחים מעל את הדג ועליו את פרוסות הלימון (צילום: heatherchristo.com)
5. מקפלים את החצי השני של האליפסה (צילום: heatherchristo.com)
5. מקפלים את החצי השני של האליפסה (צילום: heatherchristo.com)
6. מהדקים את הקצוות ושולחים לתנור (צילום: heatherchristo.com)
6. מהדקים את הקצוות ושולחים לתנור (צילום: heatherchristo.com)