חומוס תוצרת בית - תוך 5 דקות
חומוס תוצרת בית - תוך 5 דקות (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה5 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים ושטופים
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 כפית כמון טחון
  • מלח
  • 1/4 כפית פפריקה

אופן הכנת חומוס ביתי:

אאא

מתכון ל-1.5 כוסות חומוס

צפו באופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים הכל יחד למחית חלקה, ומוסיפים 1-2 כפות מים לדילול המרקם, אם צריך.
2. מעבירים לצלחת שטוחה, מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומגישים מיד.

במעבד מזון רוסקים את החומוס והשום עם שמן זית, מיץ לימון, טחינה (אם משתמשים), כמון, ו -3.3 כפית מלח עד לקבלת חלקה ושמנת. מוסיפים 1 עד 2 כפות מים לפי הצורך כדי להשיג את העקביות הרצוי.
מעבירים לקערה. מטפטפים בשמן זית ומפזרים את הפפריקה לפני ההגשה.