עוגת גבינה פירורי לוטוס
עוגת גבינה פירורי לוטוס (צילום: חיים יוסף)
אאא

כלים: תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ. כלי הגשה מתאים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

לתחתית:
250 גרם עוגיות לוטוס
100 גרם חמאה מומסת

לקרם גבינה:
500 מ"ל שמנת מתוקה
225 גרם (1 גביע) גבינת שמנת
240 מ"ל (1 כוס) חלב
140 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
50 גרם (2 כפות גדושות) ממרח לוטוס מומס
80 גרם (1 שקית) אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

מרפדים את תחתית התבנית / הרינג בעיגול נייר אפייה. מרפדים את הדופן בפס נייר אפייה נפרד (את הרינג מעמידים על קרש מרופד בנייר אפייה).

מכינים את התחתית: מניחים בקערת מעבד המזון את העוגיות וטוחנים דק. מוסיפים את החמאה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת פירורית לחה.

מעבירים את 2/3 של התערובת לתוך התבנית / הרינג ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא ל- 15 דקות לפחות. שומרים את השאר עד להרכבת העוגה.

מכינים את קרם הגבינה: מניחים את כל המרכיבים של הקרם בקערת המיקסר עם וו בלון ומקציפים במשך 2-3 דקות עד לקבלת קרם סמיך.

יוצקים את הקרם מעל התחתית המקוררת, מיישרים בעזרת פלטה או סכין, מפזרים את שארית תערובת העוגיות ששמרנו בצד, ומעבירים למקפיא ל- 6 שעות לפחות, עדיף ללילה שלם.

כשעה לפני ההגשה מעבירים למקרר, מחלצים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה, חותכים ומגישים.