מה אוכלים היום?

מתכון לשווארמה פרגיות ביתית

מסוג המנות שלחלוטין כדאי להכין בבית. קלה, טעימה, משביעה וגמישה כל כך שאפשר לשדך לה כל תוספת שרוצים. אם תשאלו אותנו? פיתה חמה, חומוס, חריף, ירקות טריים ויאללה. להעמיס (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
תעמיסו. שווארמה פרגיות ביתית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 450 גרם פרגיות, ללא עור וללא עצמות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 לימון בינוני, סחוט
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית אבקת קארי (אופציונלי)
  • 1/8 כפית קינמון
  • קמצוץ שבבי צ'ילי גרוס
  • 1 כפית מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.

2. בקערה בינונית, מערבבים את שמן הזית ומיץ הלימון. מוסיפים את השום, הכמון, הפפריקה, הכורכום, אבקת הקארי, הקינמון, הצ'ילי, 1/4 כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומערבבים שוב.

3. יוצקים את המרינדה על קוביות העוף ומוודאים שהיא מצפה אותן באופן שווה (זהירות האצבעות עומדות להתלכלך). מכסים ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות עד לילה שלם.

4. מחממים מנגל, גריל חשמלי או פלנצ'ה לחום בינוני-נמוך. נועצים את קוביות העוף ב-4 שיפודים, וצולים במשך 15-18 עד להזהבה יפה מכל כיוון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר