אחרי ארבע שנים

מחץ יד במאפיית מצות ויקבל פיצוי של 177 אלף שקלים

בחור הישיבה יפוצה ב-177 אלף ש"ח, לאחר שמחץ את ידו במהלך אפיית מצות לקראת חג הפסח לפני כארבע שנים. סך הפיצוי לבחור יחולק בין בעלי המפעל והישיבה בה למד (בארץ)

אילוסטרציה (צילום: David Cohen/Flash90)

בחור ישיבה יפוצה בכ-180 אלף שקלים, לאחר שמחץ את ידו במהלך אפיית מצות לקראת חג הפסח לפני כארבע שנים - כך סוכם במסגרת הסדר פשרה שהושג עם בעל המפעל בו נפצע הצעיר.

תלמיד הישיבה בן ה-30 שביקש לקיים עם ה"חבורה" אפיית מצות לפסח, מחץ את ידו במכונה לרידוד הבצק במפעל מצות בבית שמש - כך לפי התביעה שהגיש לבית משפט השלום בירושלים נגד מפעל המצות באמצעות עורכי הדין גיל וניצן הראל.

הנפגע, שהיה אחד מבני ה"חבורה", הגיע לפנות בוקר לפני 4 שנים למפעל המצות. לקראת השעה 9 בבוקר, בשלב סיום ניקיונות המכשירים לקראת האפייה, רב המפעל הבחין ברטיבות בגליל מכונת הרידוד. בחור הישיבה המדובר לקח נייר והחל לנקות את הגליל כאשר המכונה פועלת והגלילים מסתובבים. אלא שלפתע הגליל החל להסתובב בכיוון ההפוך, וידו של הבחור נתפסה ונמחצה בגלילי מכונת הרידוד עד שאחד הנוכחים עצר אותה.

הבחור פונה לבית חולים ברזילי באשקלון עם שברים פתוחים ביד שמאל ופגיעה קשה בחלק מאצבעות ידיו. לאחר שעבר ניתוח וגובס, הוא נאלץ כעבור זמן לעבור ניתוח נוסף לקטיעה חלקית של אחת האצבעות שהתגלה בה נמק.

חוות דעת רפואית של ד"ר גיל אלמוג, מומחה לאורתופדיה וכירורגיית כף היד שמונה על ידי בית המשפט, קבע לו 25 אחוזי נכות והסביר כי הבחור מתקשה בכיפוף ידו ואצבעותיו, אינו יכול לאחוז חפצים קטנים כמו מטבעות ופיצוחים מתקשה בסחיבת שקיות ונותרה לו צלקת מכוערת. הצעיר טען כי הוא מתבייש במראה היד כשמשמש כשליח ציבור בתפילה וכי ילדיו מסרבים לגעת בידו הפגועה.

עורכי הדין גיל וניצן הראל שייצגו את הבחור טענו בתביעה כי בעלי המפעל התרשלו כיוון שלא דאגו לגידור המכונה, לא התקינו בה מנגנון ניתוק למגע גוף או חפץ זר ובזמן ביצוע המלאכה לא הייתה השגחה מצד אחראי מטעם המפעל.

לטענתם, בני ה"חבורה" לא קיבלו כל הסבר על הסכנות הכרוכות בשימוש במכונה וגם לא הותקן שילוט מתאים המתריע מפניהן. בית המשפט התבקש לפסוק פיצויים בגין אובדן שכר וזכויות סוציאליות עזר צד ג', הוצאות רפואיות וכאב וסבל, ואילו בעל המפעל ביקש לדחות את התביעה ולפסוק הוצאות ושכר טרחת עורך דין מטעם ההגנה.

במסגרת הסכם פשרה שנחתם לאחרונה, סוכם כי תלמיד הישיבה יקבל פיצוי של כ-177 אלף שקלים, שיתחלק בין בעל המפעל לבין הכולל בו למד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר