אאא

דג סלמון צלוי בסגנון המזרח הרחוק 

6 מנות

ציוד נדרש: תבנית מלבנית בגודל 25X30

רשימת המצרכים:

6 פרוסות דג סלמון (במשקל של 150 גרם)

3 כפות שמן זית

לרוטב:

4 כפות רוטב למוקפץ אסייתי אסם 

2 כפות רוטב ספייסי צ'ילי אסם 

2 שיני שום כתושות

1 כף מיץ לימון

להגשה:

2 כפות שומשום

הכנה:

מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

משמנים את התבנית בשמן זית ומניחים את פרוסות הסלמון.

מערבבים את מרכיבי הרוטב.

יוצקים את הרוטב מעל הנתחים ומשרים שעה במקרר.

מפזרים שומשום ואופים כ – 15-20 דקות. מגישים חם.

רגע, מה עם תוספת?

קבלו מתכון לתבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום של מרים לוי

תבשיל אטריות בסגנון מרוקאי

6 מנות

רשימת המצרכים:

1 חבילת אטריות ביצים רחבות אסם 

2 בצלים קטנים חתוכים לרצועות

8 כפות שמן זית

2 כפיות פלפל שחור גרוס

2 כפיות מלח גס

1/2 כפית כורכום

הכנה:                        

מחממים שמן זית בסיר מתאים ורחב, מוסיפים בצל ומטגנים עד שהבצל מטוגן היטב.

מוסיפים את הפלפל, המלח והכורכום ומערבבים.

מוסיפים את האטריות הלא מבושלות ומטגנים עם הבצל בערך 5 דקות על חום בינוני.

מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.

סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות.

 

תבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום. צילום: שרית גופן
תבשיל אטריות עם בצל מטוגן וכורכום. צילום: שרית גופן