חסינות לראש הממשלה

נמצא המהלך שיחלץ את נתניהו מכתב אישום?

גורמים במערכת הפוליטית סבורים כי ראש הממשלה נתניהו עשוי לבקש מהכנסת לשמור על חסינותו. מיתרונות המהלך: אינו כרוך בחקיקה ממושכת, די בהצבעה אחת במליאה (בארץ)

קובי רוזן | כיכר השבת |
נתניהו. ארכיון (צילום: הדס פרוש - פלאש 90)

גורמים במערכת הפוליטית סבורים כי ראש הממשלה נתניהו עשוי לבקש מהכנסת לשמור על חסינותו. מיתרונות המהלך מבחינת נתניהו: אינו כרוך בחקיקה ממושכת, די בהצבעה אחת במליאה, כך דווח הערב (שני) בחרת החדשות.

על פי דיווח של הפרשן עמית סגל, יש שתי הנחות עבודה שהמערכת הפוליטית עובדת לפיהן לקראת השנה הקרובה: הראשונה, שנתניהו יזכה כנראה בבחירות הקרובות. השניה, שנגד נתניהו יוגש כנראה כתב אישום.

"איך מגשרים ביניהן, בין המצב הטוב של נתניהו בשדה הפוליטי לבין המצב הלא טוב שלו בשדה המשפטי? אפשרות אחת שכולם מגלגלים היא המשך כהונה תחת כתב אישום, אבל זה לא דבר קל, להיות בבית המשפט בבוקר ובקבינט בערב.

"אפשרות שניה היא החוק הצרפתי, שמונע העמדה לדין של ראשי ממשלה, אבל הבעיה כאן היא שזה שינוי חוק יסוד, פרסונלי ואישי. הקואליציה הנוכחית כשלה בהעברת חוק קל בהרבה, חוק ההמלצות".

עוד דווח, כי גורמים פוליטיים מגלגלים לאחרונה אפשרות שלישית, שלא דווחה עד עתה: מסתבר שיש סעיף בחוק חסינות חברי הכנסת ששונה לפני 13 שנה ומאז ועד היום לא נעשה בו שימוש. לפי הסעיף הזה, חבר כנסת יכול לאחר הודעת היועץ המשפטי לבקש שלא להסיר את חסינותו, אם "כתב האישום נגדו הוגש שלא בתום לב או בתוך הפליה".

הטענה להפליה מככבת כבר כמעט שנתיים בטענותיו של נתניהו: בתיק אלפיים וארבעת אלפים, תיק מוזס וואלה הוא טוען שהוא הפוליטיקאי היחיד שנחקר על קבלת טובת הנאה כסיקור. ובתיק אלף טען בעבר בנאומים שפרשת העטים של אולמרט לא הסתיימה בכתב אישום.

"צריך להגיד שמבחינה פוליטית לשמור על חסינות זה דבר קל לאין שיעור מההליך המסובך" הדגיש הפרשן הבכיר: "המורכב והממושך של שינוי חוק יסוד: כאן לא מדובר בשינוי הכללים אלא בפעולה בתוך הכללים, גם אם סביר מאוד להניח שבג"צ ישקול ברצינות לבטל את ההחלטה. כאן מדובר בסך הכל בשתי הצבעות, אחת בוועדת הכנסת אחת במליאה – והחסינות מופעלת לאורך כל הכהונה. צריך להגיד לא ידוע לנו שנתניהו עצמו מכיר או מקדם את המהלך. בשביל זה עדיין צריכים לקרות שני דברים – שהוא ינצח בבחירות ושיוגש נגדו כתב אישום".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר