ביקור היסטורי

לראשונה: ראש ממשלת ישראל יבקר בברזיל

נתניהו המריא הערב לביקור היסטורי בברזיל שם ישתתף בטקס השבעתו של הנשיא החדש, תומך ישראל, ז'איר בולוסנארו. נתניהו יפגוש מנהיגים נוספים באמריקה (מדיני)

דניאל הרץ | כיכר השבת |
נתניהו וז'איר בולוסונארו (צילום: תומר נויברג, פלאש 90 ושאטרסטוק)

בניגוד לשמועות כי הוא יוותר על הנסיעה, ראש הממשלה בנימין נתניהו, המריא הערב (חמישי) לביקור היסטורי בברזיל, ייפגש עם נשיא ברזיל הנבחר ז'איר בולסונארו וישתתף בטקס ההשבעה שלו.

כמו כן, ראש הממשלה נתניהו יקיים פגישות עם שרי ההגנה והחוץ של ברזיל וכן צפוי להיפגש עם מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו, נשיא צ׳ילה סבסטיאן פיניירה, נשיא הונדורס חואן אורלנדו ארננדס ומנהיגים נוספים.

בנוסף, ייפגש רה"מ נתניהו עם ראשי הקהילה היהודית בברזיל וישתתף באירועי הקהילה במעמד ראש עיריית ריו דה-ז'נרו.

ברזיל, הגדולה שבמדינות אמריקה הלטינית, היא מעצמה כלכלית בת למעלה מ-200 מיליון איש. היקף הסחר בין ברזיל לישראל עומד כיום על כ-1.12 מיליארד דולרים והביקור צפוי להגדיל את היקפי המסחר ולקדם את היחסים הכלכליים בין המדינות.

כזכור, בחודש שעבר עם ניצחונו של בולסונרו שהודיע כי יעביר את שגרירות ברזיל מתל אביב לירושלים ויסגור את שגרירות הפלסטינים בארצו, היו דיווחים מפי גורמים מדיניים כי נתניהו יטוס להשבעתו של בולסונרו ב-1 בינואר כהערכה על עמדותיו לטובת ישראל אלא שאז בעקבות הקואליציה הצרה עם פרישת ליברמן נראה היה שנתניהו יוותר על הנסיעה. פיזור הכנסת וההכרזה על בחירות מאפשרות לנתניהו לנסוע כעת ללא חשש.

ראש הממשלה שוחח עם בולסונרו לאחר הבחירות ובירך אותו על היבחרו לתפקיד: "אני סמוך ובטוח שבחירתך תביא לידידות גדולה בין העמים ולהידוק הקשרים בין ברזיל לישראל. אנו מחכים לביקורך בישראל".

במשרד החוץ הישראלי מרוצים מאוד מכך שנתניהו יגיע לטקס ההשבעה והם רואים בכך הזדמנות לפתוח דף חדש ביחסים שהיו מתוחים לא מעט בשנים האחרונות במיוחד על רקע היחסים הכלכליים של המדינה הענקית עם מדינות ערב.

המומחים מציינים, כי על אף שהקשרים הכלכליים והתרבותיים בין ישראל לברזיל טובים מבחינה מדינית, היחסים היו בסך הכל קרירים ובדרך כלל הברזילאים נטו לטובתם של הפלסטינים. בנובמבר 2009 ביקר הנשיא שמעון פרס בברזיל ושנה לאחר מכן ביקר נשיא ברזיל לולה דה-סילבה בישראל.

מאז סוף 2015 התפתחה מתיחות ביחסים בין המדינות, בעקבות סירובה של ברזיל לאשר את מינויו של דני דיין לתפקיד שגריר ישראל בברזיל. הסירוב נבע בעיקר מהיותו בעבר יו"ר מועצת יש"ע. בסופו של דבר נשיאת ברזיל דילמה רוסף שהובילה את ההתנגדות לאישור מינויו של דיין, הודחה בגלל האשמות על שחיתות ודיין מונה לבסוף לקונסול הכללי בניו יורק.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר