לכבוד שבת

מתכון לדלעת צלויה בתיבול פיקנטי - תוספת לעיקרית של שבת

מנת צד נהדרת לעיקרית של שבת - בשר או עוף של קוביות דלעת אפויות מתובלות בפיקנטיות (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
דלעת צלויה בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג דלעת או דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל ביס
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 כף עלי תימין טריים קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הפטרוזיליה, התימין, השום, פירורי הלחם והשמן.

2. מוסיפים לקערה את קוביות הדלעת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

3. מפזרים את הקוביות בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך שעה-שעתיים, עד שקוביות הדלעת רכות וזהובות. כל 30 דקות מערבבים את תכולת התבנית.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר