הולך עם הכל

מתכון לרוטב צ'ימיצ'ורי לבשר - אבל לא רק

כמו סחוג או רוטב ויניגרט לרוטב צ'ימיצ'ורי יש אינסוף וריאציות. האגדה מספרת שהוא הגיע מחבל הבסקים בספרד לארגנטינה ומשם הפך לרוטב דרום אמריקאי מובהק שמשודך לבשר צלוי, אך אפשר להשתמש בו לכל מנה בערך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
רוטב צ'ימיצ'ורי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • צרור קטן של פטרוזיליה, קצוצה דק (עם הגבעולים)
  • צרור קטן של כוסברה, קצוצה דק (עם הגבעולים)
  • 1/4 כוס עלי אורגנו טריים, קצוצים דק
  • 1 כף צלפים
  • 1 שאלוט קטן, קצוץ דק
  • 4 שיני שום גדולות, כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי קטן, קצוץ דק (לא חובה)
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום (ניתן להחליף בכל חומץ אחר)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

לפני שמתחילים:

לצ'ימיצ'ורי אין מתכון מדויק ולמעשה הוא טעים הרבה יותר כשאתם מתאימים אותו לטעם האישי שלכם. הבסיס של הצ'ימיצ'ורי זה שמן זית איכותי, חמיצות קלה מחומץ כלשהו או פרי הדר סחוט, שום או שאלוט קצוצים דק, צ'ילי גרוס או טחון, צלפים, אנשובי (ואז אין להשתמש בו עם בשר) או פשוט...מלח.

באופן מסורתי, הצ'ימיצ'ורי מיוצר בעבודת יד ולא במעבד מזון, כיוון שמעבד מזון יהפוך אותו לממרח ועבודת יד תייצר רוטב שופע, שומני ועסיסי. זה דורש קצת יותר מאמץ, אבל זה בהחלט שווה את זה.

עכשיו אפשר להתחיל:

1.מניחים בערימה אחת את כל עשבי התיבול הקצוצים עם הצלפים וקוצצים שוב יחד בסכין חדה.
2. מעבירים הכל לקערה גדולה, מוסיפים את השאלוט, השום, הצ'ילי, החומץ, מיץ הלימון ושמן הזית ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים הכל יחד ומניחים בצד למשך 15 דקות לפחות עד שעה שלמה, כדי שהטעמים יספגו היטב.

שומרים את הצ'ימיצ'ורי בכלי זכוכית אטום במקרר עד 3 ימים.

איך מגישים?

מזלפים את הצ'ימיצ'ורי על כל בשר או עוף שהכנתם על האש, בגריל חשמלי או על הפלנצ'ה - רצוי על סטייקים. אפשר לתבל איתו ירקות צלויים (כמו בטטות או תפוחי אדמה) ובגדול, לתת ליצירתיות שלכם לזרום ולהוסיף אותו לכל מנה שרק תרצו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר