באנו לשדרג

מתכון לפירה בטטה עם אגוזי פקאן מסוכרים

המנה הבאה נעה בגמישות על הציר שבין תוספת, פשטידה וקינוח והיא נהדרת בכל קטגוריה שתרצו אותה. מתכון לפירה בטטה עם אגוזי פקאן מסוכרים שאפשר להכין חלבי או פרווה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פירה בטטה עם אגוזי פקאן מסוכרים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן טבעיים קצוצים
  • 60 גרם חמאה קרה (או מחמאה לגרסת הפרווה), חתוכה לקוביות
  • 2.5 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות לפרוסות
  • 4 ביצים גדולות
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

2. מערבבים את הסוכר, אגוזי הפקאן והחמאה בקערה קטנה. מכסים ומצננים עד לשימוש (ניתן להכין עד 2 ימים מראש).

3. מבשלים את הבטטות בסיר גדול של מים מומלחים רותחים עד שהן רכות מאד. נותנים להן לשהות בתוך מסננת במשך 15 דקות עד לניקוז כל המים. טוחנים לפירה במעבד מזון.

4. מקציפים את הביצים, סירופ המייפל, תמצית הוניל, מיץ הלימון והמלח בקערה גדולה. מוסיפים את מחית הבטטות ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית זכוכית ומפזרים את ציפוי הפקאנים עליה באופן שווה.

5. אופים עד שמחית הבטטות יציבה ומעלה בועות, בערך שעה. נותנים לה "לעמוד" במשך 15 דקות ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר