לכבוד שבת

מתכון למטבוחה עם בצל מטוגן של אושרית אברג'יל

סעודת שבת אינה שלמה בלי הרבה סלטים, רצוי כאלה עסיסיים שאפשר לטבול בהם את החלה שוב ושוב, ביניהם מככבת בדרך כלל המטבוחה - גם לה מגיע מעט גיוון. הבצל המטוגן כאן מעניק לה טוויסט ייחודי שלא הכרנו קודם (מתכונים לשבת, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת |
מטבוחה עם בצל מטוגן (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5-6 כפות שמן
  • 1/2 גמבה, קלופה וקצוצה
  • 1/2 פלפל חריף, קצוץ
  • 1 בצל, קצוץ
  • 4 עגבניות, קלופות וקצוצות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף פפריקה
  • 1/2 כפית סוכר
  • קורט מלח
  • מעט כמון

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הגמבה והפלפל החריף. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד להזהבה. מוסיפים את הסוכר, הפלפל השחור, השום והפפריקה ומערבבים. מוסיפים גם את העגבניות.

2. מטגנים על אש גבוהה עד לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 15 דקות. בעזרת מזלג או מועך פירה, מועכים את העגבניות, מתבלים במלח ומעט כמון ומבשלים עוד כמה דקות, עד לבעבוע עדין.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר