בתום דיון סוער

חוק המצלמות אושר; נתניהו דפק על השולחן: "לא להתפרץ"

ראש הממשלה החליט לקדם את חוק המצלמות למרות התנגדות היועמ"ש: כל מכולת מצולמת - דווקא את אולם הקלפיות אסור לצלם? • מנדלבליט: לעשות את זה נכון (פוליטי)

יוני גבאי | כיכר השבת |
נתניהו, היום בישיבת הממשלה (צילום: חיים גולדברג, כיכר השבת)

באופן חריג, משתתף היום (ראשון) היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט בישיבת הממשלה, הדנה באישור חוק המצלמות, חרף התנגדותו הפומבית. בסיום הדיון הסוער, אישרה הממשלה פה אחד את קידום החוק.

בחלק הסגור של ישיבת הממשלה אמר נתניהו: "אני מבין למה לפיד, גנץ וליברמן מסכימים על הרשימה המשותפת נגד פיקוח במצלמות על הקלפיות, כדי לאפשר זיופים וגניבת בחירות. אני לא מבין למה הגורמים המשפטיים מעלים טיעונים טכניים מופרכים במקום להתייצב בעד שמירה על טוהר הבחירות, במקום לעשות את תפקידם".

בפתח ישיבת הממשלה אמר ראש הממשלה, בנימין נתניהו: "אנחנו מביאים היום לאישור הממשלה את חוק המצלמות בקלפיות. טוהר הבחירות הוא מיסודות הדמוקרטיה. הדרך הטובה ביותר למנוע זיופים בבחירות היא להציב מצלמות בכל הקלפיות ולאפשר פיקוח של המשקיפים ממפלגות יריבות האחת על השנייה".

"ביקורת הדדית של כל המפלגות, זוהי מהות השקיפות בדמוקרטיה ואחד היסודות החשובים ביותר לשמירה על שלטון החוק. לכן, מצלמות בקלפיות בידי משקיפים הן אמצעי מתבקש לסייע בשמירה על טוהר הבחירות".

נתניהו הוסיף: "אני רוצה להדגיש כאן - החוק המוצע קובע שהמצלמות יתעדו את אולם הקלפיות ולא את ההצבעה מאחורי הפרגוד. חשאיות ההצבעה תישמר בקפדנות. כבר ב-2013 אמר השופט אליקים רובינשטיין, שהיה אז יושב ראש ועדת הבחירות: "יש צורך לחשוב על מצלמות" - ולגבי הבחירות האחרונות, אמר יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית, השופט מלצר, שתופעת הזיופים היא בעיה אמיתית. ובכן, בעיות צריך לפתור, ובעיות בבחירות חייבים לפתור לפני הבחירות. מתי רוצים שנפתור את זה, אחרי הבחירות?".

הוא טען כי "אין צורך בהיערכות מיוחדת, אין צורך בהכשרה מיוחדת ואין צורך בציוד מיוחד. כל משקיף יכול לצלם עם הטלפון הסלולרי שלו. הרי זה מה שקורה בכל המרחב הציבורי שלנו: כל אחד מצלם, הכל בסטורי, כל מכולת מתועדת במצלמות - אז דווקא את אולם הקלפיות אי אפשר לצלם? מצלמות בקלפיות לטוהר הבחירות זה פשוט, זה הוגן, זה שקוף וזה צודק".

"אי אפשר להסביר מדוע מגבילים את הצילום דווקא במרחב הציבורי היחיד שמחייב שקיפות יותר מכל מקום אחר. אנחנו נביא את הנושא לחקיקה כדי לוודא שהבחירות הקרובות יהיו נקיות, מפוקחות ומדויקות, כפי שאזרחי ישראל מצפים מאיתנו".

במהלך הדיון הסוער, התפרצו כמה שרים והחלו לצעוק על מנדלבליט. ראש הממשלה דפק בידו על השולחן: "לא להתפרץ!" - קרא לעבר השרים.

שר המשפטים אמיר אוחנה אמר בדיון: "המחלוקת הצפויה תתנהל בכל הכבוד הראוי. אני מכבד מאוד את היועץ המשפטי לממשלה הן ברמה האישית והן ברמה המוסדית. עם זאת, אין פירושו של דבר שנכפיף את ראשנו בהכנעה גם כשאנחנו סבורים אחרת".

"אנו כופרים מכל וכל ברמת הדרמה שמנסים לשוות לחוק. המטרה: צמצום מחלוקות והרתעת זייפנים. הזייפנים - יורתעו. הבוחר תם הלב - לא. הצעת החוק איננה משנה את כללי המשחק, ממש כפי שמצלמות המהירות והצמתים לא שינו את כללי התנועה, אלא אפשרו לאכוף אותן".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר