תפוחים, תתחדשו על הזיגוג
תפוחים, תתחדשו על הזיגוג (צילום: יח"צ)
אאא

חומרים לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:

לעוגה:

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון טחון

קורט מלח

2 ביצים

1/2 כוס פחות כף גדושה (100 גרם) סוכר דמררה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן

1 כפית תמצית וניל

3 תפוחי עץ בינוניים קלופים ומגוררים גס (גרני סמית, יונתן או פינק ליידי)

לזיגוג:

1/2 כוס (150 גרם) ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את העוגה: מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים מלח ומערבבים.
  3. טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שני סוגי סוכר, שמן ותמצית וניל.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים תפוחים, מערבבים היטב לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית.
  5. אופים כ-55 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
  6. **מזגגים:** מחממים ממרח לוטוס כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים היטב. יוצקים אותו על העוגה ומחליקים.
  7. שומרים את העוגה עטופה בטמ' החדר עד 3 ימים.

בתאבון