ישראל במלחמהישראל במלחמה
מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל אורז אדום ושעועית ירוקה

יש לכם את כל הסיבות הטובות להכין את התוספת הנהדרת הזו, שמשתלבת עם כל מנה עיקרית, אך תשמחו לאמץ גם כארוחה קלה ומשביעה: מתכון לתבשיל אורז אדום ושעועית ירוקה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
תבשיל אורז אדום ושעועית ירוקה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס אורז אדום סוגת (200 גרם)
  • 1 בצל
  • 300 גרם שעועית ירוקה עדינה קפואה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כוסות ציר מרק / מים רותחים
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת תבשיל אורז אדום ושעועית ירוקה:

רגע לפני: יש לכם את כל הסיבות הטובות להכין את התוספת הנהדרת הזו, שמשתלבת עם כל מנה עיקרית, אך תשמחו לאמץ גם כארוחה קלה ומשביעה: מתכון לתבשיל אורז אדום ושעועית ירוקה.

הידעתם? אורז אדום הוא אורז מלא, אך צבעה של קליפתו אדום, ובניגוד לאורז המלא החום, טעמו ייחודי עם ארומה אגוזית. האורז האדום עשיר בסידן, חלבון, ברזל וסיבים תזונתיים.

• מפשירים את השעועית הירוקה.

• חולטים את האורז בסיר מלא מים רותחים, במשך 15 דקות. מעבירים למסננת להוצאת הנוזלים.

• קוצצים את הבצל, מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את רסק העגבניות, האורז האדום והשעועית הירוקה, מערבבים היטב ותוך כדי מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• מוסיפים בהדרגה לסיר את ציר המרק או מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

• מנמיכים ללהבה קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות, עד שהאורז רך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר