צנוניות כבושות תוצרת בית
צנוניות כבושות תוצרת בית (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • צרור צנוניות (200 גרם), פרוסות דק
  • 1/2 כוס חומץ לבן או חומץ סיידר תפוחים (5% חומציות)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית זרעי חרדל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)

אופן ההכנה:

אאא

1. מניחים את הצנוניות בצנצנת חמה ומעוקרת בנפח 1 ליטר.

2. בסיר רוטב קטן (רצוי שעשוי מאמייל) מביאים לרתיחה את החומץ, הסוכר, המים, המלח, זרע החרדל, הפלפל השחור והצ'ילי הגרוס.

3. יוצקים את נוזל הכבישה החם מעל הצנוניות, מנגבים את שפת הצנצנת וסוגרים אותה. מניחים לצנצנת להצטנן במקום בטוח בטמפרטורת החדר במשך שעה ואז מעבירים אותה למקרר למשך 6 שעות לפני ההגשה. הצנוניות נשמרות היטב במקרר עד 4 חודשים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות