תוצרת בית

מתכון לצנוניות כבושות תוצרת בית

מתכון לצנוניות כבושות תוצרת בית - תוספת שתקפיץ כל מנה עם טעם שמצליח להתאזן בדיוק בין מתיקות לחמצמצות נפלאה. יש לקחת 7 שעות "פור" של צינון לפני הגשתן. הצנוניות נשמרות היטב בקירור עד ארבעה חודשים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
צנוניות כבושות תוצרת בית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • צרור צנוניות (200 גרם), פרוסות דק
  • 1/2 כוס חומץ לבן או חומץ סיידר תפוחים (5% חומציות)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית זרעי חרדל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מניחים את הצנוניות בצנצנת חמה ומעוקרת בנפח 1 ליטר.

2. בסיר רוטב קטן (רצוי שעשוי מאמייל) מביאים לרתיחה את החומץ, הסוכר, המים, המלח, זרע החרדל, הפלפל השחור והצ'ילי הגרוס.

3. יוצקים את נוזל הכבישה החם מעל הצנוניות, מנגבים את שפת הצנצנת וסוגרים אותה. מניחים לצנצנת להצטנן במקום בטוח בטמפרטורת החדר במשך שעה ואז מעבירים אותה למקרר למשך 6 שעות לפני ההגשה. הצנוניות נשמרות היטב במקרר עד 4 חודשים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר