מה נאכל היום?

מתכון לקציצות בשר אפויות ברוטב קארי וקוקוס

אנחנו תמיד אופים קציצות בתנור במקום לטגן אותן. לא יודעים מה אתכם, אבל יש לנו אפס עניין לעמוד ליד הכיריים הלוהטות במשך חצי שעה. לא, תודה! בנוסף, אפייה מסייעת לקציצות לשמור על צורתן ומונעת מהן להתייבש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בקר טחון
  • 2 כפות חלב סויה
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 פיסת זנגביל, קלופה ומגורדת
  • 1 כף אבקת קארי
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 פחית חלב קוקוס לא ממותק
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/3 כוס כוסברה טריה, קצוצה בצורה גסה
  • אורז לבן או חום, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מכינים את הקציצות: בקערה בינונית מניחים את הבשר הטחון, חלב הסויה, הבצל הירוק, 1/2 כפית מאבקת הצ'ילי וקורט של מלח ופלפל. בעזרת הידיים מערבבים היטב עד לאיחוד. משמנים את הידיים במעט שמן זית ומגלגלים את התערובת ל-15 עד 20 כדורים. מניחים את הקציצות על התבנית המוכנה ואופים עד שהן פריכות מבחוץ ומבושלות, במשך 13-15 דקות.

3. בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהוא מתרכך, במשך כ-5 דקות. מוסיפים את השום והזנגביל ומבשלים עד שהם מדיפים ריח, בערך 5 דקות נוספות. מערבבים פנימה את שארית כפית הצ'ילי, אבקת הקארי והקינמון ומבשלים עד להדפת ריח, במשך כדקה. מערבבים פנימה את חלב הקוקוס וחצי כוס מים, מגבירים את החום לבינוני-גבוה ומביאים את הרוטב לרתיחה. מבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט, במשך כ-5 דקות. מערבבים פנימה את מיץ הלימון.

4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך, כ-5 דקות נוספות. מורידים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את הכוסברה. מגישים את הקציצות והרוטב עם האורז.

ניתן לאחסן את השאריות בכלי אטום לאוויר במקרר, עד שלושה ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר