• זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג בקר טחון
  • 2 כפות חלב סויה
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 פיסת זנגביל, קלופה ומגורדת
  • 1 כף אבקת קארי
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 פחית חלב קוקוס לא ממותק
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/3 כוס כוסברה טריה, קצוצה בצורה גסה
  • אורז לבן או חום, להגשה

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מכינים את הקציצות: בקערה בינונית מניחים את הבשר הטחון, חלב הסויה, הבצל הירוק, 1/2 כפית מאבקת הצ'ילי וקורט של מלח ופלפל. בעזרת הידיים מערבבים היטב עד לאיחוד. משמנים את הידיים במעט שמן זית ומגלגלים את התערובת ל-15 עד 20 כדורים. מניחים את הקציצות על התבנית המוכנה ואופים עד שהן פריכות מבחוץ ומבושלות, במשך 13-15 דקות.

3. בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהוא מתרכך, במשך כ-5 דקות. מוסיפים את השום והזנגביל ומבשלים עד שהם מדיפים ריח, בערך 5 דקות נוספות. מערבבים פנימה את שארית כפית הצ'ילי, אבקת הקארי והקינמון ומבשלים עד להדפת ריח, במשך כדקה. מערבבים פנימה את חלב הקוקוס וחצי כוס מים, מגבירים את החום לבינוני-גבוה ומביאים את הרוטב לרתיחה. מבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט, במשך כ-5 דקות. מערבבים פנימה את מיץ הלימון.

4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך, כ-5 דקות נוספות. מורידים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את הכוסברה. מגישים את הקציצות והרוטב עם האורז.

ניתן לאחסן את השאריות בכלי אטום לאוויר במקרר, עד שלושה ימים.