לכבוד שבת

מתכון לעוף במרינדת תפוזים עם בצל מקורמל ושומר

העוף הכתום הדביק והעסיסי הזה עם בצל מקורמל ושומר, מהווה ארוחה בתבנית אחת. תוכלו להמיר את השומר בשעועית ירוקה או בכל ירק אחר שתחפצו. עצה שלנו: כדאי להצטייד במפיות לעת האכילה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פאר והדר: מתכון לעוף במרינדת תפוזים עם בצל מקורמל ושומר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן שומשום קלוי
  • 2 כפות גרידת תפוז + 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
  • 6 כפות (90 מ"ל) רוטב סויה
  • 1 כף מיץ ליים טרי
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 3 שיני שום, כתושות
  • ½1 ק"ג ירכי עוף
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים דק
  • 2 פקעות שומר, פרוסות דק

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את שמן השומשום, גרידת התפוז והמיץ, רוטב הסויה, מיץ הליים, הג'ינג'ר והשום, לשילוב. מוסיפים את העוף, הבצל והשומר; מנערים לכיסוי מלא. משרים במקרר לפחות שעה, או עד יומיים.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מעבירים את העוף, הבצל והשומר מהמרינדה לתבנית. מסדרים את עור העוף כלפי מעלה על גבי הבצל והשומר ומחלקים את הכל באופן שווה. שופכים 1/2 כוס (120 מ"ל) מהמרינדה על העוף ומשליכים את השארית.

3. צולים את העוף, הופכים את התבנית פעם אחת באמצע האפייה, עד שהעור משחים ופריך והטמפרטורה הפנימית של העוף הגיעה ל-75 מעלות, במשך 40-45 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר