תפוחי אדמה אפויים בתנור בתיבול פיקנטי
תפוחי אדמה אפויים בתנור בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה ו-10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים לפלחים (סירות)
  • 2-3 כפות שמן זית / שמן צמחי
  • 1 כפית תערובת עשבי תיבול איטלקית
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות.

2. מניחים את תפוחי האדמה בקערה גדולה, מוסיפים את השמן והתיבול ומערבבים היטב כך שתפוחי האדמה יהיו מצופים לגמרי.

3. מפזרים את תפוחי האדמה לתבנית משומנת או לתבנית עם ציפוי נון-סטיק ואופים במשך 45-60 דקות, עד שהם מבושלים ופריכים מבחוץ. באמצע האפייה, מסובבים את התבנית והופכים את תפוחי האדמה כדי להבטיח השחמה אחידה.