• זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לעוף:
  • 900 גרם ירכי עוף, נטולות עצמות, חתוכות לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח גס
  • 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • לירקות:
  • 1 בצל סגול בינוני, פרוס (כ-½1 כוסות)
  • 2 פלפלים אדומים בינוניים, חתוכים לפרוסות של 2.5 ס"מ
  • 1 ראש כרובית קטן, חתוך לפרחים (4 כוסות)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אורגנו
  • לרוטב הטחינה-לימון:
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כפית דבש (לא חובה)
  • צרור עלי פטרוזיליה טריים - להגשה
  • 1 לימון, חתוך לרבעים - להגשה

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה.

2. מכינים את העוף: מניחים את רצועות העוף בקערה גדולה עם שמן הזית, השום, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה, הכמון, הקינמון, גרידת הלימון ומיץ הלימון. מקפיצים לכיסוי באופן אחיד ומניחים בצד.

3. מכינים את הירקות: על אחת מהתבניות המוכנות, מניחים את הבצל, הפלפל ופרחי הכרובית. מוסיפים את שמן הזית, המלח, הפלפל והאורגנו. מקפיצים לכיסוי באופן אחיד.

4. על התבנית המוכנה השניה, מניחים את רצועות העוף בשכבה אחידה.

5. מעבירים את שתי התבניות לתנור ואופים עד שהעוף מבושל והירקות רכים, במשך 20-25 דקות.

6. מכינים את הרוטב: בינתיים, בצנצנת או במיכל קטן, משלבים את הטחינה עם 2 כפות מים חמים, שמן הזית, מיץ הלימון, השום והדבש. מנערים עד לאיחוד טוב ומניחים בצד עד ההגשה.

7. כשמוכנים, מוציאים את העוף והירקות מהתנור. מחלקים את הירקות והעוף בין שש צלחות, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומזלפים מעל את רוטב הטחינה-לימון. מגישים עם רבע לימון.

הערה: אם נותר לכם רוטב טחינה-לימון, סביר להניח שהוא יתקשה באחסון במקרר. כדי לדלל אותו להגשה, מוסיפים 1 כף מים חמים ומנערים.