התוספת שתופסת

מתכון לנגיסי ברוקולי וגבינות אפויים שגם הילדים יאהבו

אם אתם חובבי ברוקולי, החטיפים האלו בשבילכם. אם אתם לא חסידים של הירק הזה, עדיין ייתכן שתאהבו אותם מכיוון שטעמו אינו מורגש יתר על המידה ומצד שני, גם אינו אבוד לגמרי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
נגיסי ברוקולי וגבינות אפויים שגם הילדים יאהבו (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות ברוקולי חי או קפוא, לא מבושל
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/4 כוס בצל חתוך לקוביות
  • 1/3 כוס גבינת צ'דר
  • 1/3 כוס פירורי לחם פנקו
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 2 כפות פטרוזיליה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית בשכבה דקה של שמן או מרפדים בנייר אפייה ומניחים בצד.

2. חולטים את הברוקולי במים רותחים במשך דקה ואז מסירים ושוטפים במי ברז קרים כדי להפסיק את תהליך הבישול. מסננים היטב.

3. קוצצים את הברוקולי דק ומערבבים היטב עם הביצה, הבצל, הצ'דר, פירורי הלחם, הפטרוזיליה והתבלינים.

4. נוטלים כ-1.5 כפות מהתערובת בעזרת כף של גלידה או בעזרת הידיים, לוחצים בעדינות בין הידיים לכדור יציב ואז מעצבים לצורת גליל. שוטפים את הידיים לאחר כל כמה גלגולים על מנת למנוע מהם להידבק לידיים ומניחים על תבנית האפייה המוכנה.

5. אופים עד שהנגיסים מקבלים גוון זהוב ופריך, במשך 18-24 דקות, על הצד. מוציאים מהתנור ומגישים עם קטשופ, מיונז, או כל רוטב שאהוב עליכם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר