התוספת שתופסת

מתכון לפירה תפוחי אדמה ולפת עם כרישה מוקפצת

הפירה הזה מעט שונה מפירה טיפוסי. אין בו חמאה או חלב, אלא רק כמה כפות שמן זית ומעט שמנת חמוצה. אפשר אפילו להכריז עליו כ"בריא" או לפחות "בריא יותר". הלפת מעניקה לפירה גוון מעט כהה יותר, שהוא שינוי נחמד מדי פעם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פירה תפוחי אדמה ולפת עם כרישה מוקפצת (צילום: שאטרסטוק)
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 680 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 450 גרם לפת, גזומה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 כרישה - חלקים לבנים וירוקים בהירים, חתוכים דק
  • 1/4 כוס שמנת חמוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים את תפוחי האדמה והלפת בסיר גדול וממלאים במים קרים שיכסו את תפוחי האדמה והלפת ב-2.5-5 סנטימטרים. מניחים את הסיר, לא מכוסה, על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום ומבשלים עד שתפוחי האדמה והלפת רכים מאד, בערך 20-25 דקות. מסננים ומחזירים מיד את תפוחי האדמה והלפת לסיר החם. מניחים בצד.

2. לבינתיים, מחממים 2 כפות משמן הזית במחבת, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הכרישה הפרוסה ומטגנים עד שהיא רכה ומשחימה קלות, במשך כ-3-5 דקות. מורידים מהאש ומניחים בצד.

3. מוסיפים את השמנת החמוצה, המלח, הפלפל והכרישה (בתוספת שמן הזית שנותר במחבת) לתפוחי האדמה והלפת. מועכים עם מזלג. אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית אם התערובת יבשה מדי. מחממים מחדש במידת הצורך לפני ההגשה.

ניתן לאחסן שאריות בכלי אטום במקרר במשך 2-3 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר