מבצע מורכב • צפו

עם 11 מטוסים: מיליוני פריטי ציוד רפואי בדרך לישראל

הערב הותר לפרסום, כי במאמצים חובקי עולם ובשיתוף משרדי הביטחון, חוץ כי"ל ואל על, יצא לדרך רכבת אווירית המונה 11 מטוסים, כדי להביא לישראל מיליוני פריטי ציוד רפואי (קורונה)

(צילום: אל על)

הותר לפרסום: לאחר יותר משבועיים של הכנות, המבצע משותף למשרד הביטחון, משרד החוץ, חברת 'אל על' וחברת 'כימיקלים לישראל' (כיל) יצא הערב (ראשון) לדרך.

ברכבת אווירית המונה 11 מטוסים של חברת אל על שיביאו מסין לישראל מיליוני פריטים של ציוד רפואי חיוני- מסכות, חליפות מיגון, מכונות הנשמה ועוד.

מנהל הרכש (מנה"ר) ויחידת השינוע הבינלאומי במשרד הביטחון הובילו את מבצע הרכש בסיוע חברת 'כיל' ונציגיה בסין. משרד החוץ ושגרירות ישראל בבייג'ינג סייעו במאמץ הרכש ובנוסף גייסו ציוד רב מתורמים.

בתום שבועיים של הכנות קדחתניות: רכש בינלאומי, מאמץ דיפלומטי והערכות לוגיסטית לשינוע, יצאה לדרך לפני זמן רכבת אווירית של ציוד רפואי חיוני מסין לישראל. מטוס דרימליינר (787) של חברת 'אל על' ממריא בשעה זו מנמל התעופה בבייג'ינג.

הרכש שעל המטוסים הוא עצום ומונה; 900 אלף מסיכות כירורגיות, חצי מיליון חליפות מיגון לצוותים רפואיים וציוד חיוני נוסף.

את מבצע הרכש הנרחב בסין הוביל סמנכ"ל וראש מנה"ר, אבי דדון, באמצעות הקמת "ראש גשר" בסין שירכוש ציוד רפואי חיוני, על-פי דרישות משרד הבריאות ובאמצעות חברת כיל ונציגיה בסין. בנוסף יוטסו לישראל, בימים הקרובים, מכונות הנשמה וציוד רב נוסף שגייסו משרד החוץ ושגרירות ישראל בסין מתורמים.

לצורך הפעלת הרכבת האווירית גייסה יחידת הממונה על השינוע הבינלאומי במנה"ר של משרד הביטחון את חברת 'אל-על', שכאמור תוציא בימים הקרובים 11 מטוסי דרימליינר (787) שהוכשרו להטסת מטענים.

המטוס הראשון המריא מסין לפני זמן קצר וינחת בנמל התעופה בן-גוריון מחר (שני) בשעות הבוקר המוקדמות. אל על תפעיל 2 טיסות ביום למשך כשבוע עד להשלמת המבצע.

הרכבת האווירית התאפשרה בזכות מאמץ דיפלומטי נרחב של משרד החוץ, בהובלת שגריר ישראל בסין, צבי חפץ והקונסוליה בשנגחאי.

שר הביטחון, נפתלי בנט: "אני מודה לאנשי משרד הביטחון, אל-על וכיל, אותם שלחנו לקצה העולם כדי להביא לכאן ציוד מציל חיים. אנחנו ממשיכים לפעול בכל הכח ובכל הדרכים שלרשותנו, גם בייצור מקומי וגם בזירה הבינלאומית. משרד הביטחון וצה"ל ממשיכים לפעול 24/7, כדי לטפל בכל משימה וצורך, כחלק מהמערכה הלאומית נגד הקורונה".

שר החוץ ישראל כ"ץ: "בהנחייתי, עובד משרד החוץ על כל נציגויותיו בעולם במאמץ להשיג ציוד רפואי הכרחי להתמודדות עם הקורונה. המאמצים הללו נושאים פרי היום בהגעת הציוד הכל כך הכרחי להצלת חייהם של ישראלים רבים וסיוע לצוותי הרפואה בארץ".

מנכ"ל אל על, גונן אוסישקין: "אל על רואה לעצמה חובה שהיא זכות להביא ארצה מטענים וציוד חיוני, על מנת להבטיח את הקשר האווירי של ישראל לעולם".

רביב צולר, מנכ"ל כיל, הוסיף: "כיל הינה בראש ובראשונה חברה ישראלית, ובעתות חירום אנו גאים להעמיד את כלל משאבינו לטובת המדינה, לקחת חלק ולסייע ככל הניתן במאבק המשותף בנגיף הקורונה. השכלנו לנצל את הקשרים הטובים שפיתחנו במחוזות השונים בסין, בהם יש לנו מפעלים, ואלה אפשרו לנו לרכוש את הציוד החיוני אשר צפוי להגיע לארץ בימים הקרובים. נמשיך לסייע ככל שניתן לטובת חוסנה הבריאותית והכלכלית של המדינה."

הממונה על השינוע הבינלאומי במשרד הביטחון וסגן ראש מנה"ר, שי הלפרין: "הפעלת רכבת אווירית של ציוד חיוני למדינת ישראל היא אחת ממשימותיו המרכזיות של משרד הביטחון במצבי חירום. אנו מקווים שבתוך כמה ימים נסייע לשיפור המוכנות של מדינת ישראל להתמודדות עם נגיף הקורונה. מבצע זה לא היה מתאפשר ללא ההתגייסות המלאה של משרד החוץ והשגרירות בסין, חברת 'אל על' וחברת כ.י.ל וזו ההזדמנות להודות להם על תרומתם הרבה".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר