בריאות לפני הכל

מתכון לסלט קינואה קליל ומרענן שטוב כתוספת או כארוחה של ממש

חשבנו לתומנו שכשפסח יחלוף ונתרגל לשגרה הביתית שנכפתה עלינו, נחזור לאכול נכון ולהתאמן. אך משום מה, כל עוד אנחנו בסגר, הפה מסרב להיסגר. מזל שלאושרית אברג'יל יש מתכון לסלט קינואה וירקות בריא, עשיר ומשביע, שאפשר לשמור במקרר לפחות יומיים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
סלט קינואה קליל ומרענן שטוב כתוספת או כארוחה של ממש (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס קינואה אדומה או לבנה, שטופה
  • ½1 כוסות מים רותחים
  • ½1 כפות שמן זית
  • 1 גזר, חתוך לרצועות דקות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ענף סלרי קצוץ, כולל העלים
  • 1 בצל ירוק, קצוץ
  • 1 כף שומשום
  • 2 כפות שקדים קלויים
  • 1 כף סילאן
  • לימון סחוט - לפי הטעם
  • מלח
  • 1/3 כרוב לבן, פרוס לרצועות

אופן ההכנה:

1. מחממים כף אחת משמן הזית בסיר ומוסיפים את הקינואה. מטגנים במשך כדקה ומוסיפים את המים.

2. מכסים ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה.

3. מכבים את האש ולאחר 10 דקות פותחים את הסיר ומערבבים את הקינואה.

4. מטגנים את הכרוב עם כפית שמן זית על אש גבוהה, עד להזהבה.

5. מעבירים לקערה את כל מרכיבי הסלט. מערבבים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר