אוכל רחוב

מתכון לפלאפל פריך, עסיסי וטעים של מורן פינטו

הם חמים, פריכים מבחוץ, רכים ועסיסיים מבפנים, מתובלים היטב ובקיצור, ממכרים. מתכון לפלאפל ביתי מנצח ומדריך וידאו של מורן פינטו עם מלא טיפים לטיגון מושלם של כדורי הפלאפל (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פלאפל פריך, עסיסי וטעים (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם גרגירי חומוס יבשים מושרים ל-12 שעות במים ומסוננים
  • 1 בצל לבן, חצוי
  • 4 שיני שום
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • מלח
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • 1 אבקת אפיה
  • שמן קנולה / שמן זית / שמן חמניות לטיגון

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים את הכוסברה והפטרוזיליה יחד עם השום, עד שהם קצוצים היטב. מעבירים את הכל לקערה.

2. טוחנים במעבד המזון את גרגרי החומוס שהושרו וסוננו, עד לקבלת פירורי חומוס.

3. מחזירים לקערת מעבד המזון את העלים הקצוצים ושאר מרכיבי הפלאפל וטוחנים יחד. מדי פעם עוצרים ומערבבים כדי שהכל יתאחד היטב לעיסה.

4. במחבת גדולה, מחממים שמן בגובה 1 ס"מ. שימו לב: השמן לא צריך להיות יותר מדי חם, אחרת החלק החיצוני של כדורי הפלאפל ייחרך מהר מדי בעוד שהחלק הפנימי לא יתבשל כראוי.

5. מגלגלים מהעיסה כדורים בגודל שווה ומניחים אותם במחבת בסדר מסוים, כך שתזכרו מה נכנס ראשון ומה צריך להפוך קודם. מטגנים משני הצדדים, עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה.

מגישים בחצאי פיתות עם סלט קצוץ, חמוצים, טחינה, חומוס, חריף וכל תוספת אהובה אחרת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר