מה נאכל היום?

מתכון לכדורי פלאפל אפויים בתנור ובריאים יותר

פריכים מבחוץ וקרמיים מבפנים - כל כך קל לאהוב כדורי פלאפל. החסרון היחיד בהם: הטיגון בשמן עמוק. כדי להקליל את העניינים ולהימנע מהבלגן, הלכלוך (והקלוריות), הנה מתכון לפלאפל אפוי שמכיל אפונה וברוקולי, שאינם מצויים במתכונים מסורתיים, אך מעלים את הערך התזונתי ומוסיפים גוון ירוק רענן לנראות שלו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כדורי פלאפל אפויים בתנור ובריאים יותר (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים וסחוטים
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 כוס (120 גרם) אפונה קפואה, מופשרת מעט
  • 2 כפות זרעי צ'יה לבנים
  • 1 כוס (90 גרם) ברוקולי קצוץ דק
  • 2 כוסות (70 גרם) עלי קייל גרוסים היטב
  • 1 כוס (24 גרם) עלי פטרוזיליה טריים
  • 1/2 כוס (8 גרם) עלי נענע טריים
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן זית כתית, להברשה
  • פיתות, סלט קצוץ, טחינה וצ'יפס - להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מכניסים למעבד מזון את גרגרי החומוס, הבצל, האפונה, זרעי הצ'יה, הברוקולי, הקייל, הפטרוזיליה, הנענע, הכמון, אבקת האפייה, המלח והפלפל ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה כמעט לגמרי.

3. יוצרים מהתערובת קציצות של 2 כפות - כל אחת - ומניחים על תבנית האפייה. (צריכות להיות בערך 16 קציצות.) מברישים את הקציצות בנדיבות בשמן ואופים במשך 15 דקות. מברישים את הקציצות עם עוד שמן ואז מחזירים לתנור ואופים עד להזהבה ופריכות, במשך 13-15 דקות נוספות.

4. להגשה, מחלקים את הכדורים בין הפיתות ומגישים עם טחינה, סלט קצוץ וצ'יפס.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר