סיקור ותיעוד

כך נפרדו ממרכז השליטה למאבק ב'קורונה'

היום נערך טקס לציון סיום הפעילות במרכז השליטה הלאומי למאבק בקורונה, שבו פעלו יחד כלל הגורמים - צה"ל, המוסד ומשרדי הממשלה, למאבק בנגיף ה'קורונה'. תיעוד (אקטואליה)

(צילום: דובר צה"ל)

היום (שלישי) נערך טקס לציון סיום הפעילות במרכז השליטה הלאומי למאבק בקורונה, שהוקם בחודש מרץ האחרון, בהנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו, במטרה לכנס את כלל הגופים המנהלים את המאבק בהתפשטות הנגיף ולאפשר קבלת החלטות על בסיס נתונים בזמן אמת.

בטקס השתתפו הרמטכ"ל רב-אלוף אביב כוכבי; ראש המוסד יוסי כהן; מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן-טוב; ראש אגף הטכנולוגיה במוסד, מר ח'; ראש אגף המבצעים בצה"ל, אלוף אהרון חליוה; ראש אגף המודיעין, אלוף תמיר הימן וראש המנהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') ד"ר דני גולד.

מרכז השליטה הלאומי פעל בצורה מהירה, וזאת בתנאי חוסר ודאות, כדי לגבש ולשקף את תמונת המצב בנושא התחלואה וכדי לנהל את מדיניות הרכש והייצור העצמי. בכך, היווה מוקד ידע לאומי מרכזי ומשמעותי בניהול המאבק בהתפשטות הנגיף.

(צילום: דובר צה"ל)

אנשי המרכז - נציגי המוסד, צה"ל ומשרדי הביטחון (מנהל הרכש והמנהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית), האוצר והפנים - פעלו תחת הנחייתו המקצועית של משרד הבריאות במתווה של מכלולים בתחומי מקצוע שונים: רכש, ייצור עצמי, בדיקות, הנשמה וחמצן, טכנולוגיה, קשרי חוץ, מרכז המידע והידע הלאומי ועוד. עבודת המכלולים אפשרה לנהל את פעילות המרכז בצורה מסונכרנת ומתואמת על בסיס שותפות ושקיפות בין הארגונים.

בין הפעולות של צה"ל במרכז השליטה, ניתן למנות:

  • איסוף המידע הרלוונטי לקבלת ההחלטות מכלל צירי העבודה במרכז השליטה וגיבוש תמונת מצב.
  • ניטור המידע, ניתוח, שליטה ובקרה על אזורי הידבקות ברחבי הארץ, אספקת מזון, תרופות ואמצעים טכנולוגיים.
  • שליטה ובקרה על פעולות שטח של הגופים כגון בדיקות, חיטוי ובידוד.
  • ניהול צירי העבודה במרכז השליטה.
  • תעדוף המשימות בין כלל הגופים המעורבים ומיצוי יכולותיהם.
  • אחסון ציוד רפואי בשמונה מחסנים במרכזי ציוד הלחימה ברחבי הארץ ושינועו.
  • אספקה של כ-900 מכונות הנשמה ממלאי צה"ל.
  • הובלת מכלול מפעל המידע והידע, המרכז מסד נתונים רחב לניהול ולחיזוי צרכים רפואיים

(צילום: דובר צה"ל)

בשבועות האחרונים, עם צמצום התפשטותו של נגיף הקורונה במרחב האזרחי, החלו המוסד וצה"ל במימושה של תכנית סדורה ומדורגת להעברת מקל למשרד הבריאות. דובר צה"ל מציין כי "כפי שעשה עד כה במגוון רחב של תחומים ובמיצוי רחב של יכולותיו, צה"ל ימשיך לסייע ככל שיידרש במאבק במיגור הנגיף וערוך להרחיב את הסיוע בכל עת".

מדברי ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי: "האירוע פה מתרכז למשפט הידוע - 'אם אתה רוצה להגיע ראשון תרוץ לבד, אבל אם רחוק תרוץ ביחד'. חבורה מופלאה שרצה ביחד בשני ממדים, יכולות אישיות וארגוניות ומעמד הרוח והנפש. תראו לאן הגענו - מאוד מרשים בעיניי איך שארגונים מתארגנים כדי לפתור בעיה, ואתם עשיתם את זה. זה לא מובן מאליו שמדינה וקהילה יודעות לקחת סוגיה, לפרק אותה, ולהביא תוצאות כאלו. אנו יוצאים מהאירוע הזה יותר ענווים ויותר פרודוקטיביים.

(צילום: דובר צה"ל)

"אני מעריך מאוד את כל מי שלקח חלק, זה היה מרשים בכל קנה מידה. אני בטוח שאנחנו מפיקים הרבה לקחים באופן שבו שאנו צריכים לתפקד, בנימה צבאית. כשאנחנו מתכוונים שצה"ל הוא צבא העם, לא הייתה שאלה כשהאירוע הזה פרץ. אנחנו מקבלים הרבה מהעם, איכות בלתי רגילה של אנשים. זה בדיוק המקום בו אתה צריך לסייע לעם הזה, וזה נעשה בכל הרמות בהתרוממות רוח. ועכשיו, אנחנו בשבילכם. לא עד חצי המלכות, אלא כל המלכות. זה בעיניי המושג 'צבא העם', ואני מניח שזו הרוח בכל הארגונים כאן. שנדע לזכור את הרוח הזו גם באירועים קשים אחרים שיהיו לנו, ועוד יהיו לנו".

מדברי ראש המוסד, יוסי כהן: ,הקורונה הייתה ועודנה איום פוטנציאלי ומסתורי. היה צריך לתת כתף, ואנשינו - שזיהו את הצורך - נענו ללא היסוס לאתגר. אין לנו מומחיות רפואית. אנחנו לא אפידמיולוגים. מה שהבאנו אתנו הייתה הרוח של המוסד, ולצדה רוח צה״ל וכלל מערכת הביטחון. הבאנו אתנו את היכולת לזהות בעיות, לפרק אותן לגורמים ולמצוא פתרונות. הבאנו יכולת טכנולוגית, לוגיסטית ומודיעינית. הבאנו את קשרי החוץ שלנו. ובעיקר הבאנו את הרוח של הארגון: אופטימיות, מסירות, יזמות, הסתערות על משימות - רוח קרב. אני גאה בחלקנו הצנוע במערכה נגד המגפה. אני גאה בעובדי המוסד. אני גאה לעמוד לצד אנשי הרפואה ומערכת הבריאות, אנשי מערכת הביטחון והצבא, ויחד כל עם ישראל שכמו תמיד- כשצריך, העם הזה עומד במבחן".

(צילום: דובר צה"ל)

מדברי מנכ"ל משרד הבריאות, מר משה בר סימן-טוב: "החוסן של מדינת ישראל מבוסס על חוסן בטחוני וחוסן חברתי, שאבן הראשה שלו היא מערכת בריאות מתפקדת, שיודעת להתמודד עם אתגרים אדירים כמו אלה שהתמודדנו עימם. שילוב הכוחות בין כלל הגופים הוכיח את עצמו בהתמודדות עם הנגיף, וביחד נוכל לו גם בהמשך אם יידרש".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר