תוצרת בית

מתכון ללחמניות שום רכות וטעימות עם שומשום ופרג

אין כמו ריח של לחם נאפה שמתפשט בכל הבית ונותן לכם זריקה מתוקה של אנרגיה וחיוניות, כי הנה הוכחתם לעצמכם שאתם מסוגלים להכין את הלחם שלכם לבד. תודו שזה רגע גדול (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
לחמניות שום (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן או קמח כוסמין 70%, לאחר ניפוי
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כוסות חלב פושר
  • 1 כף מלח

למריחה: 1 ביצה טרופה

    לפיזור:

    • 2 כפות שומשום
    • 1 כף פרג
    • 1 כף שום גבישי
    • 1 כף שבבי בצל יבש
    • 1 כפית מלח גס

    למריחה אחרי האפייה:

    • 10 שיני שום, כתושות
    • 50 גרם חמאה, מומסת

    אופן ההכנה:

    1. בקערת המיקסר או ידנית מעבדים יחד את הקמח, השמרים, הסוכר, החמאה והחלב במשך דקה. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד היטב במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק. אם הבצק דביק מדי, הוסיפו קמח.

    2. מכסים במגבת את קערת הבצק ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    3. מחלקים את הבצק ל-25 כדורים שווים, מסדרים אותם על משטח נקי, מכסים במגבת ומתפיחים שוב.

    4. על משטח מקומח, מרדדים כל כדור ומגלגלים ללחמניית אצבע.

    5. מסדרים את אצבעות הבצק בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה נוספת.

    6. מורחים את אצבעות הבצק בביצה טרופה, מערבבים בקערה את תערובת הפיזור ומפזרים מעל.

    7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד להזהבה יפה משני הצדדים.

    8. מערבבים את החמאה המומסת והשום הכתוש, ומיד לאחר האפייה, מורחים על הלחמניות.

    רצוי להגיש חם, לצד פסטו, חמאה וכל ממרח אהוב אחר.

    הכתבה הייתה מעניינת?

    תוכן שאסור לפספס

    0 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    טוען תגובות...
    תוכן שאסור לפספס

    עכשיו בכותרות
    הנקראים ביותר
    המדוברים ביותר