באנו לשדרג

מתכון לעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית שנאפית במחבת - ללא צורך במיקסר

אמרו יפה שלום לחבר החדש והכי טוב שלנו: עוגיית שוקולד צ'יפס במחבת. כאמור, אתם לא צריכים מיקסר כדי להכין אותה (תודה, חמאה מומסת מראש) וגם לא ללכלך תבנית עוגיות. כל שנדרש הוא מחבת אחת הבטוחה לשימוש בתנור וכמובן, כוס חלב גבוהה בצד. אנו אוהבים להשתמש במחבת מברזל יצוק לתפקיד (זה מבטיח שטח חוץ פריך ושטח פנים רך), אבל כל מחבת בגודל 25 ס"מ תעבוד, כל עוד תשמנו אותה קודם. לשדרוג, אפשר להחליף את השוקולד צ'יפס בעדשים, להוסיף אגוזים קצוצים או להשתמש בכמות שווה של שוקולד מריר קצוץ. קשה לטעות כאן; אחרי הכל, מדובר בעוגיית ענק (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ללא מיקסר: עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית שנאפית במחבת - (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות (360 גרם) קמח לבן, מנופה
  • ¼1 כפיות סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח גס
  • 3/4 כוס חמאה (170 גרם), מומסת ומקוררת מעט
  • ¼1 כוסות (266 גרם) סוכר חום
  • 1 כוס (198 גרם) סוכר מגורען
  • 3 ביצים גדולות (150 גרם)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ½2 כוסות (425 גרם) שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים מחבת בקוטר 25 ס"מ, המתאימה לשימוש בתנור, בחמאה.

2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה והמלח. מניחים בצד.

3. בקערה גדולה נוספת מערבבים את החמאה עם הסוכר החום והסוכר המגורען, עד לאיחוד (הסוכר צריך להיראות מעט מומס). מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם, תוך ערבוב, עד לאיחוד טוב ואז את תמצית הווניל.

4. מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים עד לאיחוד. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.

5. מעבירים את הבצק למחבת המוכנה ואופים עד להזהבה-השחמה, במשך 30-40 דקות. מצננים במשך 15 דקות לפני החיתוך ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר