כמו מקצוענים

מתכון בסיסי וקל להכנת אורז לסושי בבית

סושי קם ונופל על האורז. אם האורז לא עשוי נכון, הסושי יגמגם. אז הנה מתכון מוצלח להכנת אורז לסושי כמו מקצוענים. תוכלו לאכול אותו בקערה עם ירקות, קוביות דג ורוטב פיקנטי או לגלגל סושי אמיתי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
אורז לסושי (צילום: unsplash)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות אורז ייעודי להכנת סושי, לא מבושל
  • 3 כוסות מים
  • 1/2 כוס חומץ אורז
  • 1 כף שמן צמחי
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

מתכון ל-5 כוסות אורז לסושי

1. מניחים את האורז במסננת ושוטפים תחת מים זורמים עד שהמים צלולים.

2. מעבירים את האורז לסיר בינוני, יוצקים מעל 3 כוסות מים ומערבבים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות, עד שהנוזלים מתאדים מהסיר והאורז רך. מסירים מהאש ומניחים לאורז להצטנן כשהמכסה סגור.

3. במקביל, מערבבים בסיר קטן את החומץ, השמן, הסוכר והמלח ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס.

4. כדי שהאורז יתקרר, מעבירים אותו מהסיר לקערת עץ גדולה ומערבבים אותו בעדינות בכף עץ בתנועות אלכסוניות ולא מעוגלות. תוך כדי, יוצקים על האורז את תערובת החומץ וממשיכים בערבוב אלכסוני (ערבוב מעגלי יהפוך את האורז לעיסה דביקה), עד שהאורז מצטנן מספיק.

מכסים את האורז עד להרכבת הסושי / הגשת האורז בכל דרך שתרצו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר