הום מייד

מתכון ללחם ביתי מקמח מלא - רך כמו חמאה

האם הכנתם פעם לחם ביתי? אנו חייבים לומר שבעינינו, זהו אחד הדברים המתגמלים ביותר שניתן לעשות. הוא דורש הרבה אהבה ומעט מאמץ, אבל כל כך מספק. מובטח לכם שתרגישו סופר גאים בעצמכם כשתחזו במוצר המוגמר ובכנות, את הטעם אי אפשר לנצח. הרבה יותר טוב מלחם קנוי. המשפחה שלנו מטורפת על הלחם הבסיסי הזה כי הוא כל כך רך, כמו כרית, עם לחות עסיסית וקמצוץ טעם אגוזי מהדגנים. זו באמת כיכר יומיומית מושלמת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לא תאמינו כמה קל להכין לחם ביתי מקמח מלא, רך כמו חמאה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • ½1 כוסות מים חמים
  • 7 גרם שמרים יבשים פעילים
  • 1/4 כוס דבש
  • 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מרוככת
  • ¾3 כוסות קמח מלא (יתכן שתצטרכו עד ½4 כוסות)
  • 1/2 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1. מניחים את המים החמים בקערה גדולה ומפזרים מעל את השמרים. מניחים בצד למשך 5 דקות.

2. מוסיפים את הדבש והחמאה.

3. מערבבים פנימה 2 כוסות מהקמח ואת המלח, עד לקבלת רטיבות. מערבלים במהירות בינונית במשך 3 דקות.

4. מוסיפין ¼1-¾1 כוסות קמח נוספות, עד שהבצק מתרחק בצורה נקייה מדפנות הקערה.

5. לשים על משטח מקומח, מוסיפים עוד 1/2-3/4 כוס קמח נוסף, עד שהבצק חלק ואלסטי, במשך כ-10 דקות.

6. מניחים את הבצק בקערה משומנת גדולה ומכסים באופן רופף בניילון נצמד. מניחים להתפחה במקום חמים, עד להכפלת הגודל, במשך 30-45 דקות.

7. משמנים קלות תבנית כיכר בעזרת תרסיס שמן.

8. מעצבים את הבצק לכיכר ומניחים בתבנית המוכנה, מכסים באופן רופף בניילון נצמד משומן ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הגודל, במשך 30-45 דקות.

9. מחממים תנור ל-180 מעלות. חושפים את הבצק ואופים במשך 40-45 דקות או עד שהכיכר נשמעת חלולה כאשר טופחים עליה קלות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר