ליד הקפה

מתכון לעוגת אפרסקים בחושה - ביתית, מתוקה וקיצית

כשהחיים נותנים לכם אפרסקים: תכינו עוגה - ואל תתאמצו יותר מדי. מתכון לעוגת בחושה עם אפרסקים - קיצית, ביתית, מתוקה וסופר לחה שהולכת מצוין עם קפה טוב ליד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגת בחושה עם אפרסקים (צילום: The-Lore.com on Unsplash)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 230 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת, מצוננת לטמפרטורת החדר + חמאה לשימון התבנית
  • 1/2 2 כוסות (320 גרם) קמח - מודדים לאחר הניפוי
  • 3 אפרסקים בינוניים, בשלים ואדומים - רצוי בקליפה עם הגוון העז ביותר שתוכלו למצוא
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 3 ביצים גדולות + 1 חלמון מביצה גדולה
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס (125 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר - אפשר להפחית 1/4 כוס סוכר, אם זה מתוק לכם מדי
  • 1/2 2 כפיות אבקת אפיה
  • 3/4 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים קלות בחמאה תבנית מלבנית עם שוליים גבוהים בגודל 12X22 ס"מ, ואז מפזרים בפנים מעט קמח.

2. חותכים אפרסק אחד לקוביות קטנות בגודל שווה, מניחים אותן על נייר סופג וסופחים מהן את כל הנוזלים. משאירים בצד עד לשימוש.

3. את שני האפרסקים הנותרים מגלענים ומעבירים למעבד מזון יחד עם מיץ הלימון. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק לגמרי. ממלאים כוס מדידה שלמה בתערובת ויוצקים אותה לקערה גדולה.

4. מוסיפים לקערה את החמאה המומסת, הביצים, חלמון הביצה ותמצית הווניל. טורפים הכל יחד היטב עד לקבלת בלילה אחידה ומניחים בצד.

הכנת הזיגוג (לא חובה):
5. מגרדים את דפנות מעבד המזון משאריות האפרסקים ומוסיפים 1 כוס אבקת סוכר. טוחנים יחד עד שמתקבל מרקם אחיד וסמיך אך שעדיין קל לזלף אותו על העוגה. אפשר להוסיף עוד אבקת סוכר לעיבוי או מעט מים לדילול. מכסים ומניחים בצד.

6. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את תערובת האפרסקים והביצים ומערבבים עד שהבלילה אחידה. מקפלים פנימה את קוביות האפרסק ויוצקים את הכל לתבנית המוכנה. משטחים את החלק העליון.

7. אופים במשך 75-80 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב-שחום יפה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות ואז מחלצים את העוגה בזהירות מהתבנית ומעבירים לרשת.

8. נותנים ערבוב נוסף לזיגוג ויוצקים על העוגה החמה, כך שהוא יזלוג גם לצדדים. לאחר שהעוגה מצטננת לטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר