התוספת שתופסת

מתכון לפירה אפונה במרקם קטיפתי שנמס בפה

אלטרנטיבה מהירה יותר, קלה יותר, בריאה יותר ומתוקה יותר לפירה תפוחי אדמה מסורתי וטחון (מצטערים, התקשינו לוותר על משחק המילים הזה). מעולה לצד נתח דג סלמון או דניס אפוי. ניתן להמיר את החמאה במרגרינה בטעם חמאה כדי לקבל מנה פרווה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
נמס בפה: פירה אפונה במרקם קטיפתי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 450 גרם אפונה קפואה
  • צרור עלי נענע טריים
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות סוכר חום
  • מלח ופלפל - לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים פנימה - תוך כדי ערבוב - את האפונה הקפואה, עלי הנענע והבצל הירוק ומבשלים עד שהאפונה חמימה ורכה אך עדיין בהירה, במשך 7-10 דקות.

2. מעבירים את האפונה לקערה ומועכים עד שהיא מרוסקת היטב, אך לא לגמרי. מוסיפים פנימה את החמאה, הסוכר החום, המלח והפלפל ומערבבים עד שהסוכר מתמוסס. מגישים חם או קר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר