• זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 450 גרם אפונה קפואה
  • צרור עלי נענע טריים
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות סוכר חום
  • מלח ופלפל - לפי הטעם

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים פנימה - תוך כדי ערבוב - את האפונה הקפואה, עלי הנענע והבצל הירוק ומבשלים עד שהאפונה חמימה ורכה אך עדיין בהירה, במשך 7-10 דקות.

2. מעבירים את האפונה לקערה ומועכים עד שהיא מרוסקת היטב, אך לא לגמרי. מוסיפים פנימה את החמאה, הסוכר החום, המלח והפלפל ומערבבים עד שהסוכר מתמוסס. מגישים חם או קר.