פהיטס על האש. רצועות בשר וירקות מבושלים עם אורז
פהיטס על האש. רצועות בשר וירקות מבושלים עם אורז (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה50 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1 כוס גרגרי אורז לבן ארוך
  • 1 בצל סגול או צהוב קטן, פרוס דק
  • 1 גמבה בינונית, פרוסה לרצועות
  • 1 פלפל ירוק בינוני, פרוס לרצועות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 450 גרם סטייק פלאנק (נתח מספר 17), פרוס לרצועות דקות נגד כיוון הסיבים
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית תימין מיובש
  • 2 כוסות מים
  • 1/4 כוס מיץ ליים סחוט טרי

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים היטב מנגל חשמלי / פחמים או את התנור לחום של 220 מעלות, וגוזרים 8 ריבועי נייר כסף (בחרו בנייר כסף עבה) בגודל 20X20 ס"מ. לכל "חבילת פהיטס" משתמשים ב-2 ריבועי נייר כסף, כדי להבטיח שהבשר והירקות לא יתבשלו מהר מדי.

2. על משטח עבודה, מסדרים את 4 ריבועי הכסף הכפולים ומניחים במרכז כל אחד מהאורז, ומעל את הבצל, הגמבה והפלפל הירוק.

3. בקערה, מפזרים את השום הכתוש על רצועות הסטייק, מתבלים במלח ותימין ומערבבים. מחלקים את הסטייק בין "החבילות" המוכנות.

4. בכלי קטן, מערבבים את המים עם הליים ויוצקים על כל "חבילה" 1/2 כוס + 1 כף מהנוזל שהתקבל.

5. אוטמים היטב את קצוות נייר הכסף אחד לשני, כך שהאורז, הירקות והסטייק יהיו ארוזים היטב בפנים וצולים על המנגל או בתנור במשך 20-25, עד שהאורז מבושל והסטייק רך.