תוצרת בית

מתכון ללחם תירס שנאפה במחבת - הגרסה הטובה ביותר

אם אתם רוצים לקבל לחם תירס מושלם - אפו אותו במחבת מברזל יצוק - מרכיב הקסם שיוצר קצוות פריכים ועסיסיים. המתכון שלנו ללחם תירס שנאפה במחבת מברזל יצוק, ממותק בסירופ מייפל ומכיל חמאה חומה, כי מה יכול להיות רע בזה? אפילו טוב יותר, חמאה חומה זו חוסכת את שימון המחבת לפני שפיכת הבלילה לתוכה. הגישו את לחם התירס המוכן עם חמאה נוספת וטפטוף של דבש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בגרסה הטובה ביותר: לחם תירס משובח שנאפה במחבת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 12 כפות (170 גרם) חמאה
  • ½1 כוסות (234 גרם) קמח תירס צהוב
  • ½1 כוסות (180 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 1 כף (18 גרם) אבקת אפייה
  • ½1 כפיות (8 גרם) מלח גס
  • 1/2 כפית (3 גרם) סודה לשתייה
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 2 כוסות (454 גרם) רוויון
  • 3 ביצים גדולות (150 גרם), בטמפרטורת החדר
  • ½1 כוסות (180 גרם) קמח לבן, מנופה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. במחבת מברזל יצוק עם קוטר של 30 סנטימטרים, ממסים את החמאה על אש בינונית. ברגע שהיא נמסה, ממשיכים לבשלה, לסובב את המחבת או לבחוש בעזרת מרית, עד שמוצקי החלב מקבלים גוון שחום-זהוב והחמאה מריחה כמו טוסט (זו חמאה חומה.) מעבירים את החמאה החומה לקערת ערבוב בינונית, לקירור; מניחים את המחבת בצד, אך לא מנגבים אותה.

2. בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמחים, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה, עד לאיחוד יסודי. מניחים בצד.

3. לחמאה, מוסיפים את סירופ המייפל ומקציפים יחד. מוסיפים את הרוויון והביצים ומקציפים שוב.

4. יוצרים חור עמוק במרכז החומרים היבשים, שופכים פנימה את החומרים הרטובים ומערבבים עד לאיחוד - אך לא יותר מדי. מעבירים את הבלילה למחבת, מעבירים לתנור ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי, במשך 28-30 דקות. מצננים מעט לפני שחותכים ומגישים.

הערה: השאריות ישמרו עד 5 ימים בכלי אטום, במקרר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר