לכבוד שבת

מתכון לעוף עם משמשים, עשבי תיבול ורוטב משגע שאי אפשר לטעות איתו

יש מנות שהן כל כך מיוחדות, עד שאנחנו מוכנים לחכות כל השנה רק כדי לאכול אותן פעם אחת בלבד. אך לעתים קרובות הן מורכבות ולוקחות זמן רב להכנה. העוף הזה עם משמשים, בצלים סגולים ועשבי תיבול טריים הוא מיוחד באותה מידה ושווה המתנה, אך לא דורש מאמץ ניכר ולכן מתאים בדיוק לשבת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף עם משמשים, עשבי תיבול ורוטב משגע שאי אפשר לטעות איתו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 8 ירכי עוף
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס קמח לבן, מנופה
  • 2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 8 בצלים סגולים, קלופים
  • 8 שיני שום, עם קליפה
  • 3/4 כוס יין לבן יבש
  • 1/4 כוס קרם קוקוס
  • 12 משמשים, מגולענים וחצויים
  • 1 כף טרגון טרי, קצוץ
  • 1 כף בזיליקום טרי, קצוץ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מכינים מחבת גדולה ובטוחה לשימוש בתנור, שתכיל את כל 8 נתחי העוף.

2. טופחים על העוף עם מגבות נייר כדי לייבשו. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל משני הצדדים. מפזרים את הקמח על העוף ומקפיצים כדי לכסותו היטב מכל הצדדים.

3. מחממים את המרגרינה ושמן הזית במחבת, על אש בינונית. מוסיפים את העוף, כשהעור כלפי מטה, מרווחים בצורה אחידה בתוך המחבת. מנמיכים את האש לנמוכה וממשיכים לבשל עד שעור העוף חום-זהוב ופריך, במשך 8-10 דקות. הופכים את העוף כך שהעור יפנה כלפי מעלה.

4. מסדרים את הבצלים והשום בצורה אחידה במרווחים שבין העוף. מוסיפים את היין הלבן וקרם הקוקוס ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מעבירים את המחבת לתנור ואופים עד שהבצלים כמעט רכים לגמרי והעוף כמעט מבושל, במשך 20-25 דקות.

5. מוסיפים את המשמשים לתבנית ברווחים שבין העוף לבין הבצלים - זה בסדר שהמחבת תהיה די מלאה בשלב זה. מחזירים את המחבת לתנור עד שהמשמשים והבצלים רכים והעוף מבושל במלואו, במשך 10-15 דקות נוספות. מעט לפני ההגשה מקשטים בטרגון ובזיליקום.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר