לכבוד שבת

מתכון לסלמון אפוי במרינדת דבש וסויה עם ברוקולי קריספי

ככה אנחנו אוהבים את הדגים שלנו בשבת: מהירי הכנה, רכיבים זמינים ולא יומרניים וסופר טעימים. מתכון לסלמון אפוי במרינדת דבש וסויה עם ברוקולי קריספי (מתכונים לשבת, אוכל)

סלמון אפוי במרינדת דבש וסויה עם ברוקולי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 נתחי פילה סלמון
  • 450 גרם ברוקולי

למרינדה:

  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס דבש

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה.

2. מניחים את נתחי הסלמון בשקית עם סגירת זיפלוק או בקערה בינונית, יוצקים עליהם את המרינדה ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.

3. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומפזרים את הברוקולי בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים במשך 15 דקות.

4. מוציאים את התבנית מהתנור, מסיטים את הברוקולי לצידי התבנית ומניחים את נתחי הסלמון במרכז. אופים במשך 10-12 דקות ומוציאים מהתנור.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר