• זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3/4 כוס אורז לבן, לא מבושל
  • 2 כוסות חלב, מחולקות
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה, טרופה
  • 2/3 כוס צימוקים
  • 1 כף חמאה
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

אאא

1. מביאים 1/2 כוסות מים לרתיחה בסיר; מערבבים את האורז במים הרותחים. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כך במשך 20 דקות.

1. בסיר נקי, מערבבים ½1 כוסות אורז מבושל, ½1 כוסות חלב, סוכר ומלח. מבשלים על אש בינונית עד להסמכה ולקבלת מרקם שמנתי, במשך 15-20 דקות. מערבבים פנימה את החלב הנותר, הביצה והצימוקים; מבשלים עוד 2 דקות, תוך ערבוב מתמיד. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה והווניל ומגישים.