התוספת שתופסת

מתכון לתפוחי אדמה מקורמלים בסגנון דֶּנִי

תפוחי האדמה הדביקים והמתוקים הללו הם בהשראת מנה דנית קלאסית, שחובה לנסות בבית. כיאה לתואר שלהם, הם מוקפצים למעשה עם רוטב קרמל ביתי - אל דאגה, יש בו רק סוכר וחמאה. מתאימים כתוספת לארוחת ערב אבל גם עומדים יפה מאד בזכות עצמם, כפינוק של בין ערביים (מתכונים, אוכל)

קטנים ומטריפים: תפוחי אדמה מקורמלים בסגנון דֶּנִי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 900 גרם בייבי תפוחי אדמה
  • 4 כפות חמאה, מומסת
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מצפים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר כסף; מרססים בתרסיס שמן.

2. בסיר בינוני מחממים מים, על אש גבוהה. מביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה; מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15-20 דקות, או עד שהם מרגישים רכים בנעיצת סכין. מסננים; מעבירים לקרש חיתוך לצינון. כשקרירים מספיק, מקלפים בזהירות את תפוחי האדמה, ידנית; משליכים את הקליפות.

3. בקערה גדולה מערבבים את החמאה המומסת, הסוכר והמלח. מוסיפים את תפוחי האדמה; מקפיצים לכיסוי.

4. מניחים בתבנית בשכבה אחת. אופים במשך 40-45 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מבעבע ומתקרמל. מניחים לעמוד 5 דקות טרם ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר