טיפול בתאים אנושיים

התרופה הניסיונית הצליחה: חולי הקורונה החלימו

חולי קורונה שעברו טיפול ניסיוני שוחררו כשהם בריאים ושליליים לווירוס. התרופה, המבוססת על תאים אנושיים שנתרמים מאנשים בריאים, היא הניסוי הקליני הראשון (בארץ)

(צילום: Nati Shohat/Flash90)

החולה החמישי מבין חמשת חולי הקורונה שקיבלו את התרופה הניסיונית המפותחת בישראל שוחרר היום (רביעי) לביתו, כשהוא בריא - כך מדווח בית החולים הדסה.

חולי הקורונה קיבלו טיפול חדשני במסגרת ניסוי קליני ראשון בעולם, בטיפול בתאים אנושיים הנלקחים מתורם בריא.

חמשת חולי הקורונה, 3 מהם במצב קשה ו-2 במצב קריטי, טופלו בביה"ח הדסה עין כרם תחת ניסוי קליני בתרופה חדשנית, אלוסטרה, שפותחה בהדסה בשיתוף עם חברת הביוטכנולוגיה אנלייבקס תרפיוטיקס.

כל חמשת החולים שוחררו בריאים מבית החולים לאחר הטיפול בממוצע חמישה-שישה ימים לאחר קבלת התרופה, וכולם היו שליליים לווירוס הקורונה ביום השחרור.

"אלוסטרה" פותחה על בסיס מחקריו של פרופ' דרור מבורך - מנהל מחלקה פנימית ומחלקת קורונה בהדסה, וכבר נוסתה בהצלחה בעבר בעשרה חולי ספסיס (אלח דם), הנחשבת למחלה קשה שכיום אין לה תרופה.

"התרופה מיועדת לטיפול במגוון רחב של מקרים שבהם יש פעילות יתר של מערכת החיסון, מה שמוביל לעלייה בהפרשות של חלבונים על ידי תאים של מערכת החיסון –הנקראים ציטוקינים וגורמים לסערה ציטוקינית", מסביר פרופ' מבורך.

הפרופ' הוסיף, "פעילותה מתבצעת על ידי טיפול בתאים שנלקחים מתורם בריא והינדוסם במעבדה באופן שירסנו עם הזרקתם לגוף החולה את הדלקת או סערת הציטוקנים הפוגעת מאוד בחולים".

הניסוי בחולי קורונה נערך תחת אישור ועדת הלסינקי של משרד הבריאות, והחוקר הראשי בניסוי היה פרופ' ואן הירדן, מנהל המחלקה לטיפול נמרץ בביה"ח הדסה עין כרם.

מחברת אנלייבקס נמסר: "אנו שמחים שהחולים במצב קשה וקריטי החלימו בעקבות הטיפול באלוסטרה".

מנכ"ל הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין: "למרות המלחמה מסביב ולצד היערכות אינטנסיבית לקליטת המספרים ההולכים ועולים של החולים הקשים, ממשיכה הדסה לחדש ולהוביל את פריצות הדרך בטיפול בחולי הקורונה הללו ושמחים שתרופה שפותחה במחקר בין כותלי בית החולים שלנו אכן מראה פוטנציאל טיפולי בחולים אלו. אני תקווה שגם אלה שחייבים לעשות את שלהם בתחום התקציב והתזרים של המערכת האשפוזית במדינה, יתעוררו סוף סוף ויסייעו לנו לעזור לציבור בשעה זאת".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר