לאחר למעלה מ-60 שנה

נשיא המועצת: "לראשונה, אערוך הקפות במניין מצומצם"

"למעלה מ-60 שנה אני נוהג להתפלל בשמחת תורה בישיבת פורת יוסף", שח בכאב נשיא המועצת חכם שלום כהן, "השנה, לראשונה, אתפלל במניין מצומצם"; תלמידיו: "זה מחייב את כולנו" (חרדים)

נשיא המועצת בקריאת שניים מקרא ואחר תרגום (צילום: ללא קרדיט)

לקראת חג שמחת תורה בצל מגיפת ה'קורונה' והמגבלות ההכרחיות לעריכת מניינים מצומצמים כדי למנוע הדבקות המוניות, נשיא המועצת התבטא הבוקר (שישי) בכאב על המצב.

לאחר תפילת הושענא רבה, אמר נשיא מועצת חכמי התורה, ראש הישיבה הגאון חכם שלום כהן למקורביו כי לראשונה זה למעלה מ-60 שנה, שלא יערוך את ההקפות בישיבת "פורת יוסף".

"למעלה מ-60 שנה אני נוהג להתפלל בשמחת תורה, ולערוך את ההקפות בישיבת פורת יוסף", שח נשיא המועצת בכאב, "השנה, לראשונה, אתפלל ואערוך את ההקפות בסוכתי, במניין מצומצם, כפי הצווי של 'ונשמרתם לנפשותיכם'".

נשיא המועצת בקריאת שניים מקרא ואחר תרגום (ללא קרדיט)

אחד מתלמידיו אומר ל'כיכר השבת' כי "הנהגתו של חכם שלום בחג, מהווה תמרור אזהרה לכולנו - אם ראש הישיבה מוותר על מנהגו של למעלה מ-60 שנה, להתפלל בישיבה, בחג של עולם הישיבות, יחד עם תלמידיו, ובמקום זה יתפלל במניין מצוצמם בלבד, מי מאיתנו יכול להרשות לעצמו להתפלל במניין המוני בבית כנסת? אף אחד! סכנת הנפשות בתפילה בשמחת תורה בבית כנסת - ברורה, וזה מחייב כל אחד מאיתנו לנקוט במשנה זהירות".

כזכור, מועצת חכמי התורה, בראשות נשיא המועצת, ראש הישיבה, הגאון חכם שלום כהן, פרסמו בערב חג הסוכות פסק מיוחד לפיו יש להתפלל רק במרחב הפתוח, ולהיזהר שלא להפר את הנחיות משרד הבריאות ולהגיע חס ושלום לספק רציחה.

בפתח המכתב, כתבו הרבנים: "בפרוס עלינו ימי חג הסוכות, זמן שמחתנו, מצווים אנו בשמחת החג ובשמירת הבריאות, ובזמנים אלו מוטלת עלינו החובה להתחזק ולשמור שני הציוויים גם יחד".

גדולי ישראל הזהירו כי אלו שלא מקפידים על ההנחיות נכנסים לכדי חשש רציחה: "בהיות ולדאבון לב מגיפת הקורונה הולכת ומתגברת רח"ל, ובכל יום ויום מתווספים חולים רבים ואף מספר הנספים במגיפה עולה ה"י, הדבר ברור שעל כל אחד ואחד להתחזק בכל כוחו לשמור ולהקפיד על כל הנחיות הבריאות אחת לאחת, ללא שום מורה היתר כלל, שלא יזיק ולא יוזק, וחלילה להגיע בזה לספק רציחה, וגדול עוונו. ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר".

בהמשך הדברים מפרטים את ההנהגות וההנחיות כיצד לנהוג בימי החג, ומורים כי חובה לקיים את כל התפילות אך ורק במרחב הפתוח, וכי אסור לקיים את התפילות במקומות סגורים: "ובאנו בקריאה קדושה לכל אשר נגע יראת ה' בלבבו, לקיים את כל התפילות גם בימי החג במרחב הפתוח בלבד, במניין מצומצם, בשמירת מרחק וחבישת מסיכה כל התפילה, ויקפידו היטב על המרחק גם בעת ההושענות וההקפות ואין לקיים כלל תפילות במקומות סגורים, באשר 'חמירא סכנתא מאיסורא'.

"בשמיני עצרת ושמחת תורה יש לנקוט במשנה זהירות, ויקפידו שלא להעביר את ספרי התורה מאיש לרעהו. אין צריך לומר שלא יחוגו יחד במעגלים וכדו', אלא גם בעת ההקפות יקפידו על המרחק וכל אחד יפזז ויכרכר במקומו בשמחה ובמחיאת כף. ועל אף אהבתינו הגדולה לתורה – לא לנשק בשום פנים ואופן את ספר התורה, ובמקום שאמרו לקצר אינו רשאי להאריך, ויעשו כל התפילות וההקפות וכו' בזריזות ודי בזה".

הרבנים הוסיפו וכתבו: "כל משפחה ומשפחה תחגוג את ימי החג אך ורק בביתם, בחיק משפחתם, ואין ללכת ולהתארח בימי החג, אף לא בן אצל אביו וכלה אצל חמותה. ואף על פי כן, אל תעצבו כי חדוות ה' מעוזכם וכל אחד יראה לשמח את בני ביתו בכל מה שיוכל".

את איגרתם חתמו חברי המועצת בקריאה להתחזק בתפילה ובברכה נאמנה לכלל ישראל: "חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוקינו, להתעצם בתפילה לפני אבינו שבשמים וישוב מחרון אפו ויסיר מעלינו את הנגף הזה, ובפרט ביום הושענא רבה המסוגל לישועה ושערי שמים פתוחים לקבלת התפילות, ותזכו לשנים רבות נעימות וטובות ולגאולה קרובה. אכי"ר. ושומע לנו ישכון בטח".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר